Blog 5/6

Az utóbbi években az esküvőre készülő párok tennivalói közé felkerült a köszönőajándék kiválasztása is. Más országokban nagy múltra tekint vissza, hogy a vendégeknek valamilyen aprósággal köszönik meg - és teszik emlékezetessé - hogy együtt ünnepeltek. 


Inspirációért, ötletgyűjtésért érdemes minél több esküvői magazint vagy menyasszonyoknak szóló weboldalt átböngészni, a végleges döntést azonban soha ne kép alapján hozzuk meg! Ahogy egy parfüm illata, úgy egy csodaszép menyasszonyi ruha sem áll jól mindenkinek - márpedig ahhoz, hogy kiderüljön, rajtunk hogy mutat, fel kell próbálni.


Amikor a család és a barátok megtudják, hogy egy pár esküvőre készül, a legtöbben izgatottan kérdezgetik a menyasszonyt, kiválasztotta-e már a ruháját a nagy napra. Ritka, hogy a férfiakat lázba hozza a kérdés, mit visel majd a vőlegény, pedig az ő választása ugyanolyan fontos, mint az aráé! Útmutatónkkal a tanácstalan vőlegényeknek segítünk választani. 


5 gyakori hiba, ami a legklasszabb szülinapi bulit is beárnyékolhatja. Szülinapi bulit mindenki tud szervezni, egyáltalán nem mindegy azonban, hogy milyen lesz a végeredmény! Aki nem elég körültekintő, az több olyan apró hibát is elkövethet, ami aztán nagy galibát okozhat.


Az esküvő megkoronázásaként jöhet a nászút! Igen ám, de hova? Vajon hol turbékolnak legszívesebben az ifjú házasok Európán belül? A szíve szinte mindenkit fehér homokos tengerpartra, koktélszürcsölős, trópusi vakáció felé húzza, ám az anyagi lehetőségeket figyelembe véve ez csak keveseknek adatik meg. Az európai nászútban az a nagyszerű, hogy az úti célt Budapestről egyszerűen elérhetjük autóval vagy repülővel. 


Amikor csoportkép készül az ifjú párról és a vendégekről, minden tekintet a menyasszony ruhakölteményére szegeződik, hacsak nincs a násznépben valaki, aki “belerondít” az összképbe az elhibázott öltözékével. 


Az esküvővel kapcsolatos teendők nagy részét csak akkor kezdhetjük el intézni, ha tudjuk, hogy mikor áll oltár elé az ifjú pár. Konkrét időpont nélkül nem lehet lefoglalni a kiszemelt helyszínt, nem lehet felkérni a fotóst, a videóst, a ceremóniamestert és a zenekart, ahogy a fodrásznál, sminkesnél sem tudtok időpontot kérni.


Míg régebben megbotránkoztatónak számított, ha a menyasszony kerekedő pocakkal mondta ki a boldogító igent, napjainkban egyre többen döntenek úgy, hogy várandósan fogadnak örök hűséget párjuknak. Mutatunk egy praktikus listát arról, hogy mennyiben más egy ilyen esküvő, s hogy mire érdemes figyelni.


Még a legprofibban megszervezett esküvőkön is adódhatnak olyan vészhelyzetek, amik sürgős megoldásért kiáltanak. Ha a menyasszony/esküvőszervező előre készül, és összeállít egy kis "elsősegély-csomagot", semmi sem zavarhatja meg a boldogságot. Íme 10 apróság, ami kis helyen is elfér, miközben nagy izgalmaktól óv meg!