5 jó ok, amiért esküvődre profi fotóst hívj

Azon párok számára, akik az esküvőn készült fotókat nemcsak azért készíttetik, hogy dokumentálják az eseményt, hanem örök emlékre vágynak, mindenképpen esküvőre szakosodott fotós felkérését javasoljuk. Mutatunk erre 5 jó okot.

Az esküvői fotózás egy külön szakma, mely nemcsak megörökíti pillanatképek formájában az eseményt, hanem szinte történet meséli el, életre kelti az esküvő minden percét. Nem érdemes abban bíznunk, hogy néhány barátunk, rokonunk kattogtat az esküvőn, bizony ahhoz, hogy életre szóló emlékké váljanak a fényképek, profira kell bíznunk az egész nap eseményeinek megörökítését.

1. Esztétikus

Napjainkban a profi esküvői fotósok kifinomult, elegáns és időtlen képeket készítenek. Akár több száz fotót is elkattintanak egy órán belül, hogy a lencsevégre kapják a legszebb pillanatokat. A menyasszony és vőlegény fotózásához megtalálja a tökéletes helyszínt, melyen az ifjú pár nem egy apró távoli pontként jelenik meg, vagy elmosódik a háttérfények miatt. A technikai tudás mellett a szépérzékük is kiváló.

2. Következetesség

Rengeteg profi fotós gyűlöli az esküvőkön való munkát, mert rettentő nagy kihívást jelent, nemcsak a fizikai állóképességet teszi próbára, hanem a technikai tudást is. Különböző helyszíneken, eltérő fényviszonyok között, bertéren és szabadban, rossz időben, ugyanolyan minőségű képeket vár el tőlük a megrendelő, mintha minden műterembe készült volna.  Figyelniük kell arra, hogy nehogy épp befusson a képbe néhány gyerkőc, vagy a pincér szaladjon át előttük a kattintás pillanatában. Nincsenek beállított helyzetek és ismétlésre sincs mód. Éppen ezért a jó esküvői fotós következetesen osztja be idejét és felkészül a feladatra. Érdemes a fotós kiválasztása előtt portfólióját tanulmányozni, egyből szembetűnnek majd az azonosságok.

3. Tapasztalat

Az esküvő megismételhetetlen pillanatait nem tudjuk pótolni, ezért érdemes olyan fotóst választani, aki ezen a területen gyakorlott. Nem kerüli el a figyelmét semmi, az eseményekkel együtt halad, nem utánuk kullog. Mit szólnál hozzá, ha azért nem lenne a tortavágás, vagy a köszönetajándék átadás megörökítve, mert a fényképész épp a vendégek között sétálva fotóz néhány mozzanatot, nem figyelve az éppen aktuális ceremóniára. Érdemes a választott fotóssal előre egyeztetni az esküvő menetrendjét, hogy be tudja előre osztani az idejét.

4. Idő

Az igazán odafigyelő fényképészek már jóval az esküvő kezdete előtt a helyszínen vannak, hiszen megnézik a fényviszonyokat, beállítják az eszközeiket, egyeztetnek a szervezővel az esküvő menetéről. Sőt munkájuk jóval a ceremónia előtti napokban kezdődik, megismerkednek a párral, tisztázzák az esküvői koncepciót, így a képek hangulata is a megfelelő irányba terelődik.

5. Beállítás

Miután az esküvői fotózás során nem profi modellekkel dolgozik a fényképész, néha elég nehéz dolga van, hiszen nem várhatja el egy résztvevőtől sem, hogy a csoportfotózáson, az ifjú pár fényképezésén minden instrukcióját egyből profi módon oldják meg a "modellek". A jó fényképész felkészül arra, hogy elkapja a legelőnyösebb pillanatokat a vacsorán, nem fogunk olyan képekkel találkozni, amikor a menyasszony arcát egy kéz takarja el, vagy a pincér behajol a fotón kínálva az ételeket és még sorolhatnánk a barátok, családtagok és a botcsinálta fényképészek által elkövetett hibákat.

Minden összevetve jó döntést úgy hozhattok, ha megnézitek a választott fotós portfólióját, az Instagram és Facebook oldalán található bejegyzéseket, hozzászólásokat. Érdemes lehet esküvői Facebook csoportokban utánaolvasni a tapasztalatoknak munkájával kapcsolatban. Jó ha nem az első munkáját kezdi a Ti esküvőtökön, és nem feltétlenül a legolcsóbb árakkal dolgozik, sőt abból is megtudhatod, hogy ki a profi, ha szabad időpontja nem a következő hétvégére van.

Ha tetszett a cikkünk, kérjük oszd meg másokkal is.