Blog 4/6

Minden édesanya álma, hogy gyermekét boldogan láthassa az oltár előtt. Az esküvő egyik legmeghatóbb pillanata, amikor a fiatal jegyespár megköszöni szüleinek a gondoskodást, a szeretetet, ami nélkül nem lennének azok az emberek, akik abban a pillanatban. Egy új szakasz kezdődik az ifjú pár életében, mely az eddig megtett út folytatása. A szülők számára is valami új kezdődik, bár továbbra is ugyanúgy segítik gyermekeiket, mégis kicsit távolabb kerülnek egymástól, más jellegűvé válik kapcsolatuk.


Bár ma kezd újra divatba jönni, korábban fontos része volt az esküvőknek a galambröptetés, amikor az ifjú pár két fehér galambot engedett szabadon - nem véletlen, hogy erre a madárra esett a választás, az ókori Egyiptomban ugyanis a halhatatlanság jelképeként tartották számon, a zsidó hagyományokban az ártatlanságot szimbolizálja, a kereszténységben pedig a szelídség és tisztaság megtestesítőjeként tesznek róla említést. 


Korábbi írásunkban már bemutattuk a babaváró buli szervezésének alapjait, most inkább arról ejtenénk néhány szót, hogy milyen módon kell viselkedni ezen a rendezvényen, ki szervezze meg, a kismama hogyan köszönheti meg a szervezést és a részvételt. 


Minden menyasszony arra törekszik, hogy a megjelenése tetőtől-talpig tökéletes legyen a nagy napon, ez pedig azt jelenti, hogy nem csak a frizurát, a sminket, az ékszereket és a ruhát kell nagy gonddal kiválasztani, hanem a cipőt is. Ráadásul ez utóbbinál nem csak az a fontos, hogy szép legyen, hanem az is, hogy kényelmes. Most segítünk megtalálni az igazit a topánok között is!Miután a pár egybekelt, kezdetét veszi az ünneplés, ahol nem csak az a fontos, hogy finomabbnál finomabb fogások kerüljenek az asztalra, hanem az is, hogy a hangulat a tetőfokára hágjon. Ez nehezen képzelhető el zene és tánc nélkül, ami zavarba hozhatja azokat a párokat, akik nem érzik magukat a parkett ördögének. Szerencsére ezen könnyen lehet segíteni, mégpedig esküvői táncoktatással!


Érdekes módon az esküvő közeledtével sokszor még azok is bevetnek egy-két szerencsehozó praktikát, akik egyébként nem babonásak. Ezeket a szokásokat nem csak azért nem szabad veszni hagyni, mert akár még működhetnek is, hanem azért is, mert a fotókon is jól mutathatnak. Össze is gyűjtöttük a legfőbb érdekességeket, amiket minden menyasszonynak és vőlegénynek érdemes elolvasni.


A vállalati partik gyakran nagyszerű alkalmak arra, hogy kicsit mindenki lazítson és jobban megismerje a kollégákat. De ha nagyon ellazulsz, akár bajba is kerülhetsz. Kerüld el a felesleges és kellemetlen pillanatokat, olvasd el cikkünket, amiben néhány etikett szabályt írtuk le, melyeket betartva nem vágod ketté karriered munkahelyeden.


Ahogy a menyasszonyi ruha sem csak fehér lehet, úgy a menyecskeruha sem csak pirosban pompázhat, bár az igaz, hogy a hagyományok szerint vöröset kell viselnie az újdonsült feleségnek. A menyecskeruhát a lagziban, éjfél után ölti magára az ara, azt szimbolizálva, hogy asszony lett a lányból.


Mi sem természetesebb annál, hogy a házasságkötést nagy ünnepléssel kössük egybe, az azonban már kevésbé egyértelmű, hogy hogyan ünnepelhetnénk meg méltóan az egybekelésünk évfordulóit. Kettesben? Vagy családi körben? Netán a fogadalom megújításával? Ehhez adunk most pár hasznos tippet!