Rendezvényszervezés Covid idején

Sokan visszasírják a járványhelyzet előtti időszakot a rendezvényszervezés terén is: mindaz, amit akkor nehézségnek gondoltak, mára eltörpül az aktuális kihívások mellett. A szervezéssel járó feladatok mellett folyamatosan nyomon kell követni a legújabb rendelkezéseket: Milyen óvintézkedéseket kell betartanunk, ha összejövetelt szervezünk? Milyen feltételeknek kell teljesülnie a kiválasztott helyszínnél, hogy megfeleljen a normáknak? És egyáltalán: hány fő vehet részt egy eseményen?

Nem kérdés, a lassan 1 éve kialakult helyzetnek köszönhetően gyökeresen megváltoztak a mindennapos szokásaink, és az átalakulás a rendezvényszervezés világát sem kerülte el. A tavalyi évben számos esküvőt, családi összejövetelt, céges rendezvényt vagy díjátadót halasztottak el, melyek az egyre megengedőbb - bár enyhének továbbra sem nevezhető - korlátozások miatt a kellő körültekintéssel 2021-ben nagy valószínűséggel megtarthatók.

Kivárni vagy belefogni?

Sokan teszik fel nekünk tanácstalanul ezt a kérdést azok közül, akik élnek az adott lehetőségekkel, és szeretnék bepótolni korábban elhalasztott vagy most aktuálissá vált rendezvényeiket. A bizonytalankodók leginkább attól tartanak, hogy hiábavalónak bizonyulnak az előkészületek, és egy hirtelen hozott rendelkezés miatt (ismét) szertefoszlanak a terveik. Nos, váratlan fordulatok mindig történhetnek, ezekhez nincs szükség még világjárványra sem.

Jelenleg egyre többen bátorodnak fel, és belefognak az esküvő és   rendezvényszervezésbe, ami miatt mindenkinek azt tanácsoljuk, aki a véleményünket kéri: ha valóban szeretné tető alá hozni a rendezvényét, ne halogassa a szervezést, az igazán népszerű helyek és szolgáltatók ugyanis a korábbi évekhez hasonlóan most is gyorsan elkelnek, és vészesen fogynak a szabad helyek a naptárakban!

Felesleges lenne véka alá rejteni: a bizonytalanság továbbra sem tűnt el, mostanra azonban jóval több tapasztalattal rendelkezünk mindannyian, mint akkor, amikor hirtelen borult minden. A gyakran változó szabályok és az óvintézkedések betartása miatt ebben az időszakban még kifizetődőbb esküvő- vagy rendezvényszervező csapatra bízni a lebonyolítást, a magánemberek ugyanis rendkívül sok buktatóval találhatják szembe magukat.

Jöhetnek az extrém elképzelések is!

Fontos betartani az érvényben lévő előírásokat, az esküvőre készülő párok és a meghívott vendégek felesleges “riogatásával” azonban mi sem értünk egyet. Az elmúlt években nagyon sok extrém elképzelést teljesítettünk az esküvők és rendezvények szervezése során, és a kreativitásukat azoknak sem kell visszafogni, akik ebben az évben fogadnak egymásnak örök hűséget vagy valamilyen más rendezvényt terveznek.

Több száz esküvővel, rendezvénnyel a hátunk mögött, azt ajánljuk, a különleges elképzelésekkel rendelkező pároknak mindenképpen szerencsés szakértőt is bevonni a szervezésbe, méghozzá két dolog miatt: egyrészt azért, mert kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkeznek, és tudják, ki képes legjobban megvalósítani azt, amit az ifjú pár kigondolt, másrészt azért, mert minden esküvőn - de azon főleg, ahol a szokványostól eltérő elemekkel lepik meg a jelenlevőket - adódhatnak olyan váratlan helyzetek, amelyek megoldása egy tapasztalt rendezvényszervezőnek nem okoz gondot, másoknak viszont feladhatja a leckét. 

Nincs semmi gond azzal, ha a menyasszony vagy vőlegény különleges esküvőre vágyik és hajmeresztő ötletekkel rukkol elő - semmi jónak nem vagyunk elrontója, ezért a kivitelezhető kéréseknek örömmel eleget teszünk akkor is, ha azok cseppet sem szokványosak. “Számunkra mindennél fontosabb, hogy az ifjú pár jól érezze magát és önmaga lehessen a nagy napon” – szeretjük, ha egy párnak konkrét elképzelései vannak az esküvővel kapcsolatban.

Hasznosnak találtad cikkünket! Kérjük oszd meg másokkal is.