Az idei év utolsó céges kihívása - szilveszteri parti

Kétség sem fér hozzá, hogy 2020 a kihívások éve nemcsak az egyének, hanem a cégek számára is a világ minden táján. De van fény az alagút végén, és mindenki várja már 2021-et, ennek szellemében szervezhetjük meg a szilveszteri céges partit. Ötleteinket itt olvashatod.

Az év utolsó napjaiban a legtöbb vállalkozásnál már lecsengett a karácsony előtti hajrá és nyugodtabb időszak következik. Engedjétek ki együtt a gőzt és ezt főként a rengeteg nevetéssel tudjátok elérni. Legyen az együttlét akár fizikai, akár online, vicces és szórakoztató programokat tudtok szervezni a csapat számára. Nézzük, hogyan hozhatunk egy csepp vidámságot az év utolsó napjaira.

Szervezz online kvíz partit

A cég dolgozóiból válogass össze csapatokat, legyen néhány fő a termelésből beosztva az irodában dolgozók közé, és ne feledkezz meg arról sem, hogy egy-egy vezető beosztású ember is kerüljön a csapatokba, már csak azért, hogy jobban megismerjék egymást a dolgozók. A virtuális csapatépítő játékokkal, a nagy távolságok is legyőzhetőek, és a vírus miatt sem kell aggódnotok. Az ünnep hangulatát idéző feladatokat adjatok a csapatoknak, mint például a következők:

  • minden csapattagnak létre kell hoznia a keze ügyébe eső tárgyakból egy egyedi ajándékot, majd készítsenek róla egy képet, ezután mindenki bemutathatja azt és elmesélhet róla egy vicces sztorit.
  • a csapat tagjai az otthon vagy az irodában található eszközökkel egy karácsonyi dal ritmusát kell eljátszaniuk. Ezt fokozhatjátok azzal, hogy mindenki más "hangszert" használ ugyanahhoz a dal eljátszásához, majd egy ügyes kezű kolléga az egészet egy videóba összevágja, így kis együttessé formálódnak a munkatársak.

A szilveszteri buli nem lehet teljes alkohol nélkül. Miután sokan otthonról tudnak majd bejelentkezni a bulira, így számukra is fontos, hogy ugyanazt az italt kortyolgathassák, mint az irodában lévő kollégák. A partit megelőzően kis ajándékcsomagokat tudtok futárral kézbesíteni, melyben egy italválogatás található, méghozzá azokét, melyekből az este folyamán egy mixer online bemutatja, hogy készíthettek saját magatok kiváló koktélokat.

Egy külön webkonferenciát indíthattok ennek az eseménynek, ahol az első 15 percben egy profi mixer megmutatja a prémium italok elkészítését, majd mindenki saját koktélját kortyolgatva beszélgethet az eseményen. Ennek az ötletnek a nyomán szervezhettek bor és sajtkostolót is, bizonyára lesznek, akik ennek is örülnek majd. 

Igazán vidám és szórakoztató a tombola helyett az online licitálás.

Akár a kollégák vagy a cég által felajánlott ajándékok is szerepelhetnek a licit kínálatában. Egy ember fogja össze az eseményt. Nála legyenek a termékek, illetve minden játékos (kolléga) kapjon még a játék előtt egy sorszámot. Az első ajándék licitálásához négy sorszámot húzzon ki a játékmester, így négy szerencsés kolléga fog tudni licitálni az ajándékra.

Mind a négyüknek meg kell tippelniük, hogy az ajándék mennyibe kerülhet, mi az ára. Ugyanazt az összeget nem mondhatja két játékos, illetve, ha nagyon messze állnak a valóságtól, akkor újra kell tippelniük. Aki a legközelebb kerül a pontos összeghez, (anélkül, hogy az árat túllépné) az nyeri meg az ajándékot.  A következő ajándékot ők már nem nyerhetik meg, újabb négy számot húzva, más kollégák kapnak esélyt egy ajándék elnyerésére.  Izgalmas verseny ez, amivel igazán jól elszórakozhatunk és még az online kapcsolat sem jelent akadályt. 

Barkács photoshop versenyt is szervezhetünk, amit ügyesebb kollégák számítógéppel szerkesztett szilveszteri fotókkal játszhatják, míg a kézügyességgel rendelkező munkatársak saját készítésű jelmezekkel indulhatnak. Az online tehetségkutató versenyen mindenki megmutathatja titkos képességét, hobbiját, tehetségét. Biztosan lesznek meglepetések!

Jó szórakozást és Boldog Új Évet Kívánunk!

Ha tetszett a cikkünk, kérjük oszd meg másokkal is.