Catering szolgáltatás nemcsak céges rendezvényekre

A catering hallatán az emberek többségének egy hatalmas parti jut az eszébe, ahol pincérek szervírozzák az előre elkészített ételeket. Lehet azonban kisebb léptékben is gondolkodni. 

A minőségi vendéglátás fogalmai közé tartozik a catering szolgáltatás is. Habár az angol kifejezés elsősorban tömeges étkeztetést jelent, gyakorlatilag a rendezvényszervezésben ez nem jelent mást, mint egy eseményen történő étel-, italkínálat biztosítása, melyet a helyszínre szállítanak és ott igény szerint felszolgálják azt. A catering segítségével megszűnt az éttermekhez kötött rendezvények szervezése, igazán bárhol megrendezhetőekké váltak a minőségi események. Tökéletes gasztronómia élményt kapunk akár egy nyitott térben is, nem kell feltétlenül az ületetős vacsorákban gondolkodnunk. 

A catering szolgáltató cégek munkatársainak összehangolt munkája szükséges ahhoz, hogy a rendezvényen az adott időpontban már minden a helyén legyen. Az ételek megfelelő állagúak, az italok lehűtve vagy jellegéből adódóan esetleg forrón a kellő időpontban rendelkezésre álljanak. Az esküvőkön, partikon, üzleti rendezvényeken a catering az események egyik fontos momentuma.

Napjainkban az egyedi igényeket is ki tudják szolgálni a catering cégek,

nemcsak az egészségtudatosságra, környezetvédelemre figyelve, hanem az aktuális trendek alapján végzik a tálalást, valamint az eszközök kiválasztását is.

Miután nem minden esetben van lehetőségük egy kész konyhában előkészíteni az ételeket, így gyakran kell szinte egy teljes konyhai berendezést magukkal vinni a helyszínre. A melegítőedények, forralók és egyéb konyhai eszközök mindegyike a HACCP előírásoknak megfelelőek kell hogy legyenek. Amikor catering szolgáltatót választunk egy rendezvényhez, mindig meggyőzödünk arról, hogy berendezései megfelelnek a jogszabályban előírt követelményeknek. A referencia is fontos, hiszen a korábbi megrendelők tapasztalata aranyat ér. 

A pillanatnyi helyzet miatt rengeteg esemény elmaradt, így az éttermek megpróbálnak talpon maradni, nemcsak az ételkiszállítással, hanem egyes minőségi étterem például saját séfjét is kiközvetíti, akár a megrendelő otthonába, ahol az összeszokott vendéglátó csapat helyben készíti el a menüt, melyet fel is szolgálnak családias, kis létszámú eseményen. A catering szakma szintén megpróbál alkalmazkodni, így néhány cég a kis, családias összejövetelekhez parti falatkákat, szendvicseket kínál házhoz szállítással. Emellett igény szerint az eszközöket kölcsönözhetjük a partihoz, például kerti bútorokat, grillsütőt, székeket.

Amennyiben azon töröd a fejed, hogy melyik cateringes céget bízd meg a jövőben megrendezendő eseményre, vagy a teljes rendezvény, esküvő szervezését szeretnéd ránk bízni, akkor keress meg bennünket

Ha tetszett a cikkünk, kérjük oszd meg másokkal is.