Csokiszökőkút - Édes meglepetés a vendégeknek
Nehéz olyan embert találni, aki nem lelkesedik a csokoládéért, ezért a csokiszökőkúttal nagy valószínűséggel minden vendégnek örömet szerez az ifjú pár egy esküvőn, vagy bárki, aki a rendezvényére álmodja meg ezt a különleges kiegészítőt.
A csokoládé szökőkút már jó ideje elérhető hazánkban is - otthoni használatra és rendezvényekre is - a népszerűsége azonban töretlen. Ennek legfőbb oka valószínűleg az, hogy amellett, hogy igen látványos, különleges gasztro élményt tartogat a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt.
Hogy működik?
A csokiszökőkút a készülék típusától függően elemmel vagy hálózatról működik, többnyire rozsdamentes acélból és műanyagból készülnek. Használatuk rendkívül egyszerű, mégis nagyon mutatós: elég a gép aljába tölteni a csokoládét, amit a készülék fokozatosan felmelegít, majd a megfelelő folyós állag elérését követően áramoltatni kezd. A szökőkút emeleteiről folyamatosan csordogál a csokoládé, amibe nyársra szúrt csemegéket márthatunk.
Mi kerülhet a csokiba mártott nyársra?
- Gyümölcsök - Eper, banán, szőlő, kiwi, mandarin, körte stb.
- Mályvacukor
- Kekszdarabok
- Mini brownies
- Kis darabokra vágott gofri
Étcsoki, tejcsoki vagy fehér csoki
A csokiszökőkút otthoni használatával feldobhatók a baráti és családi összejövetelek, valamint a kerti partyk, a nagyobb rendezvényekre azonban - mint amilyenek a céges események vagy egy lagzi - érdemes professzionális készüléket bérelni, hiszen azoknak jóval nagyobb a teljesítménye és a mérete is. Ez utóbbi jelentősen növeli az esztétikai élményt, hiszen minél több emeletből áll a szökőkút, annál szemrevalóbb az olvadt csokoládé csorgása!
Sokakat foglalkoztató kérdés, hogy milyen csokival érdemes működtetni a csokoládészökőkutat - a válasz nagyon leegyszerűsítve az, hogy bármilyennel, tökéletes választás az ét, a tej és a fehér csokoládé is. A profik tanácsa mégis az, hogy magas kakaótartalmú csokoládéval működik legjobban a szökőkút, ez a csokitípus ugyanis olvasztva is megtartja selymességét.
Sőt! Van, aki vanília- vagy gyümölcsöntetet tesz a csokiszökőkútba és abban meríti el a nyársra húzott finomságokat. Bár a csokoládészökőkút az eredeti elképzelés szerint csak édességek készítéséhez használható, a világhálón olvashatunk olyanról is, aki barbecue szósszal töltötte meg, és grillezett húsokat és zöldségeket kínált a vendégeinek.
Tetszett a cikkünk?! Kérjük oszd meg másokkal is.