TOP 3 hiba, amit ne kövess el, ha céges rendezvényt szervezel

A céges rendezvények szervezése izgalmas lehetőség a vállalatok számára arra, hogy megerősítsék a csapatmunkát, építsék a kapcsolatokat és megünnepeljék a közös eredményeket. Azonban, ahhoz hogy sikeres legyen a rendezvény, fontos elkerülni néhány gyakori hibát, amelyek könnyen előfordulhatnak. Ezekre mindenképp figyelj oda, ha a te feladatod a következő céges összejövetel megszervezése!

1.    Hiányos tervezés és kommunikáció: Az egyik leggyakoribb hiba, amit szervezők elkövetnek, az a hiányos tervezés és kommunikáció. A rendezvénynek egy jól kidolgozott tervre és ütemtervre van szüksége. Fontos, hogy a szervezők előre gondolják át a részleteket, mint például a helyszín, a program, az értesítések és a logisztika. Emellett a kommunikáció is kulcsfontosságú. A résztvevőknek időben és egyértelműen tájékoztatást kell kapniuk a rendezvényről, hogy könnyen felkészülhessenek és részt tudjanak venni rajta.

Készíts forgatókönyvet, és oszd fel a feladatokat a szervezők között. Ha mindenkinek csak egy-egy kisebb feladatra kell koncentrálni, kevesebb a nyomás és nagyobb az esély a sikeres végeredményre.

2.    Rendezvényhelyszín kiválasztásának elhamarkodása: A másik gyakori hiba, amit elkövethetünk, az a rendezvényhelyszín kiválasztásának elhamarkodása. A helyszín nagyban befolyásolja a rendezvény hangulatát és sikerét. Fontos, hogy a kiválasztott helyszín megfelelő méretű legyen a résztvevők számára, és rendelkezzen a szükséges felszerelésekkel és szolgáltatásokkal. Továbbá, érdemes előzetesen felkeresni a helyszínt, hogy meggyőződjünk róla, hogy valóban megfelelő-e minden szempontból.

A termékbemutatókat, partener találkozókat érdemes egy kötetlen programmal is feldobni, nem szabad szigorúan szabályozni a résztvevőket. Kapcsolatépítésre a bowling, billiárd is remek lehetőség!

3.    Az étel és ital kínálat figyelmen kívül hagyása: Sokszor előfordul, hogy az étel és ital kínálatra nem fordítunk kellő figyelmet. A résztvevők számára az étel és ital minősége és választéka rendkívül fontos lehet. Ha nem biztosítunk megfelelő minőségű és változatos étkezési lehetőségeket, akkor az emberek csalódottak lehetnek, és ez negatív hatással lehet a rendezvényre. Fontos olyan menüt kínálni, amely figyelembe veszi a különböző étrendi igényeket és ízléseket is, például vegetáriánus vagy gluténmentes lehetőségeket is biztosítva. Emellett fontos megfelelő mennyiségű és minőségű italokat is felsorakoztatni, hogy a résztvevők többféle opció közül választhassanak.

Az étel és ital kínálat nem csak az ízletes falatokról szól, hanem a vendégélményről is. Egy rendezvényen az étkezési lehetőségek társalgásra, kapcsolatteremtésre és a csapatépítésre is lehetőséget adnak. Tehát, ne hagyjuk figyelmen kívül ezt a részletet, mert az étel és ital minősége hozzájárulhat a rendezvény sikeréhez.

Ne feledjük, hogy egy rendezvény célja az, hogy pozitív és emlékezetes élményeket nyújtson a résztvevőknek, erősítse a csapatszellemet és elősegítse a célok elérését. Ha ezekre a hibákra odafigyelünk, akkor nagyobb eséllyel valósulhat meg egy sikeres és emlékezetes céges rendezvény. 

Ha szeretnéd a rendezvényszervezéssel járó tehertől megszabadulni, mi teljes körűen megszervezzük és lebonyolítjuk a megálmodott eseményt! Keress minket bizalommal egy kedvező árajánlatért!