Blog 2/6


Helyszín, szolgáltatók, catering, kiegészítők, dekoráció, ruhák és még sorolhatnánk. Ezek minősége nagymértékben befolyásolja, hogy mennyibe kerül az esküvő. Észszerű kereteken belül a nagy nap költségvetése nem kell, hogy az egekbe szökjön. Mutatjuk, hogyan alakulnak a számok, ha okosan csináljátok!


A májusi hónap bővelkedik az ünnepekben, itt volt az anyák napja, nemsokára közeleg a gyereknap, és persze a Pünkösd, mely hagyományosan vallásos esemény. Néhány szokást elevenítünk fel, melyeket Pünkösd napján tartunk. 


Azon párok számára, akik az esküvőn készült fotókat nemcsak azért készíttetik, hogy dokumentálják az eseményt, hanem örök emlékre vágynak, mindenképpen esküvőre szakosodott fotós felkérését javasoljuk. Mutatunk erre 5 jó okot.


A szakavatott kezek által készített jégszobrok csodás díszítőelemei lehetnek esküvőknek, rendezvényeknek, céges összejöveteleknek. A szó szoros értelmében véve ugyan nem igaz, hogy maradandó élményt nyújt egy jégszobor, átvitt értelemben viszont elmondhatjuk: biztos, hogy hosszú ideig emlékezni fognak rá a meghívottak!
Sokan visszasírják a járványhelyzet előtti időszakot a rendezvényszervezés terén is: mindaz, amit akkor nehézségnek gondoltak, mára eltörpül az aktuális kihívások mellett. A szervezéssel járó feladatok mellett folyamatosan nyomon kell követni a legújabb rendelkezéseket: Milyen óvintézkedéseket kell betartanunk, ha összejövetelt szervezünk? Milyen feltételeknek kell teljesülnie a kiválasztott helyszínnél, hogy megfeleljen a normáknak? És egyáltalán: hány fő vehet részt egy eseményen?


Nehéz olyan embert találni, aki nem lelkesedik a csokoládéért, ezért a csokiszökőkúttal nagy valószínűséggel minden vendégnek örömet szerez az ifjú pár egy esküvőn, vagy bárki, aki a rendezvényére álmodja meg ezt a különleges kiegészítőt.


A catering hallatán az emberek többségének egy hatalmas parti jut az eszébe, ahol pincérek szervírozzák az előre elkészített ételeket. Lehet azonban kisebb léptékben is gondolkodni. A minőségi vendéglátás fogalmai közé tartozik a catering szolgáltatás is. Habár az angol kifejezés elsősorban tömeges étkeztetést jelent, gyakorlatilag a rendezvényszervezésben ez nem jelent mást, mint egy eseményen történő étel-, italkínálat biztosítása, melyet a helyszínre szállítanak és ott igény szerint felszolgálják azt.