Ünnepeljétek összetartozásotokat a házasság megújításával

Napjainkban sajnos egyre gyakoribbak a válások, így egyre kevesebb házasság éri meg a 25. házassági évfordulót. Ahol azonban mégis sikerül boldogságban, jóban-rosszban eltölteni a hosszú éveket, ott érdemes megünnepelni az együtt töltött időt. 

Mai cikkünkben szeretnénk bemutatni, hogyan tudjátok emlékezetessé tenni a kerek évfordulókat, esetleg fogadalmatok megerősítésével is. 

Sok házaspár a házassági évfordulóját csak egymás közt ünnepli, mások meghívják az egész rokonságot, ismerősi kört és együtt beszélgetnek, táncolnak, szórakoznak velük. Vannak akik szeretnék még szorosabbá tenni kapcsolatukat és megújjítják az évtizedekkel korábban tett fogadalmukat. Ekkor lehetőségük van ismét megköszönni egymásnak a hosszú, boldog együtt töltött éveket és mindezt akár olyanokkal is megosztani, akik az első fogadalomtételen is jelen voltak.

A megerősítő fogadalomtételek általában kerek házassági évfordulók alkalmával történnek,

de néha, amikor a pár életében olyan helyzet adódik, indokoltá válhat ezen időpontokon kívüli fogadalom megújítás is. Az "újraházasodás" történhet szolidabb formában, mint az első esküvő, de azok számára, akik az első időpontban anyagi, vagy egyéb okok miatt kis szertatáson vettek részt, ekkor tudják igazán megadni a módját az esküvőnek. Ekkor már nincs is akkora stressz, a jövő bizonytalansága is kisebb, ezért bátran szerveznek nagy bulit, ahol mindenki felszabadultan érzi magát. Ezen az eseményen a gyermekek is köszönetet mondhatnak szüleiknek, hogy életet adtak nekik.

Egyébként általában azok a házaspárok, akik újra kimondják a boldogító igent, hosszú ideig együtt maradnak, hiszen ekkor már biztosan az egymás iránt érzett szeretet miatt tartják meg a ceremóniát. Napjainkban a celebvilágban is divatossá vált a fogadalom megerősítése a párok közt, bár az ő esetükben az előbbi állításunk nem mindig igaz, van rengeteg negatív és pozitív példa is köreikben. 

Minden egyes házassági évforduló egy ünnep, mely két ember egymáshoz tartozását, szeretetét mutatja meg. Az egyes házassági évfordulók éveit a hagyományok szerint az alábbi neveken említi a köznyelv.

5. év - Falakodalom
7. év - Rézlakodalom
8. év - Ólomlakodalom
10. év - Rózsalakodalom
15. év - Üveg- vagy kristálylakodalom
20. év - Porcelánlakodalom
22. év - Bronzlakodalom
25. év - Ezüstlakodalom
30. év - Gyöngylakodalom
40. év - Rubinlakodalom
45. év - Zafírlakodalom
50. év - Aranylakodalom
55. év - Smaragdlakodalom
60. év - Gyémántlakodalom
70. év - Platinalakodalom

Bármelyik dátum idején vagy azon kívül gondoljátok kimondani ismét a boldogító igent, mi segítünk megszervezni a lakodalmat, így ennek gondja sem a Ti vállatokat nyomja majd. Felszabadult, boldog ünneplés a Ti feladatotok és még hosszú boldog életet együtt eltölteni. 

Itt megtalálsz bennünket: 

Bánhegyi Zsófi
Esküvő- és Rendezvényszervező

Bánhegyi Zsolt
Ceremóniamester, Esküvőszervező

Mobil:
+36 30 456 1895
+36 30 419 2621

Email: 
banhegyizsofi@gmail.com
banhegyizsolt.cm@gmail.com