Tippek, mire figyelj esküvői zenekar választásakor

Az esküvő hangulatát nagyban befolyásolja a megfelelő stílusú zenekar kiválasztása. Természetesen az ifjú pár habitusa, kedvenc zenei stílusa behatárolja a lagziban hallható zenék választását és az előadót is. Cikkünkben a zenekar kiválasztásához adunk néhány jó tanácsot.

Az élő zenekar adta élmény az esküvő egyik meghatározó pontja. Mindenképpen időt kell szakítania az ifjú párnak arra, hogy megtalálja a számukra leginkább megfelelő szolgáltatót, lehetőség szerint figyelembe véve saját zenei ízlésük mellett a meghívott vendégek igényeit is. Napjainkban a vidéki esküvőkön szinte kötelező az élő zenekar fellépése, de a fővárosi esküvők hangulatát is feldobja akár az 1-2 személyes zenekar szereplése.

A lagzi kezdetekor a menyasszonytánc és a ceremónia során az előre megbeszélt zenék fognak felcsendülni az esküvőn, azonban az est folyamán, ahogyan a hangulat fokozódik, úgy fognak a vendégek egyre több saját ízlésükre kiválasztott dalt kérni a zenészektől, legyen az retró, diszkó, mulatós, így érdemes olyan együttest választani, akik nemcsak egy stílusban tudnak játszani.

Hogyan is válasszunk az esküvői zenekarok sokaságából? 

Szerencsés esetben már van ismert zenekar, akit korábban már élőben láttatok más párok esküvőjén, így őket tudjátok megkérni, ha tetszett az előadásuk. Általában az ismerősök ajánlása alapján szintén érdemes egy-egy zenekart megkeresni, bár ilyen esetben csak az elmondások alapján tudtok tájékozódni, nincs személyes tapasztalatotok.

Mint valamennyi esküvői szolgáltató esetében, itt is a legfőbb szempont a bizalom, a megbízhatóság. Ezt pedig, ha nincs ajánlott előadó, akkor az alábbiakból tudjátok nagy bizonyossággal megállapítani:

  • Nézzétek meg, van-e a zenekarnak saját honlapja, facebook oldala, ahol referenciák, korábbi esküvőkről videók találhatóak.
  • Fontos, hogy legyen demo anyaga a zenekarnak, illetve élőben is meghallgathatóak legyenek a buli előtt.
  • Mindenképpen olvassatok utánuk internetes fórumokon, elégedett párok véleményét keresve.
  • Tartózkodjatok az olyan zenészektől, akik azt mondják, mindent le tudnak játszani. Ami lehet igaz, csak épp a minőség rovására mehet.
  • Előre egyeztessétek le, hogy hányszor és milyen hosszú szünetet fog tartani a zenekar, az ellátásukról is nektek kell- e gondoskodni.

Egy átlagos létszámú esküvőn maximum 3-4 fős zenekar bőven elegendő a jó színvonalú műsor szolgáltatásához. Gondoskodjatok időben a pontenciálisan kiválasztott zenekarok megkereséséről, mivel az ő esetükben szintén igaz, hogy a minőségi zenészek hamar elkelnek, így akár egy évre előre kell lefoglalni az időpontot. A lakodalmas zenekarok többsége rendelkezik repertoárral, melyben olyan dalok szerepelnek, amit a vendégek többsége általában ismer és szeret, hazai és külföldi együttesek dalai egyaránt. 

Érdekesnek találtad cikkünket? Oszd meg ismerőseiddel!