Pocakkal az oltár előtt

Míg régebben megbotránkoztatónak számított, ha a menyasszony kerekedő pocakkal mondta ki a boldogító igent, napjainkban egyre többen döntenek úgy, hogy várandósan fogadnak örök hűséget párjuknak. 

Mutatunk egy praktikus listát arról, hogy mennyiben más egy ilyen esküvő, s hogy mire érdemes figyelni. 

Menyasszonyi- és menyecskeruha

A megfelelő ruha kiválasztásánál alapvetően fontos eldönteni, hogy a kismama kihangsúlyozni vagy épp elkendőzni szeretné-e a kerekedő pocakját. Akárhogy is dönt, kiemelten fontos, hogy a ruha kényelmes legyen: ne szorítson, ne vágjon be és ne álljon fenn “csúszásveszély”, vagyis annak lehetősége, hogy a menyasszony egy óvatlan pillanatban többet mutasson magából, mint szeretne.

Cipő

Ahogy a mindennapokban, úgy a különös alkalmakra is igaz, hogy a túlzottan magas sarkú cipőről tanácsos lemondani. A szakemberek szerint lábunk számára a 3-4 centiméteres sarok garantálja az optimális tartást, és ilyen lábbeliket viselve kevésbé fáradunk el. Furcsán hangzik, de igaz, hogy aki nincs hozzászokva az alacsony sarkú vagy teljesen lapos talpú cipők viseletéhez, annak érdemes “tréningeznie” a lábát – egyrészt azért, hogy megbarátkozzon az új fazonnal, másrészt azért, hogy a cipő is kellően “be legyen járatva” és semmiképpen se törje fel viselője lábát.

Esküvői fotózás

Ahogy a ruhánál, úgy a pillanatok megörökítésénél is fontos kérdés, hogy szembetűnő legyen-e a gólya érkezése. Szerencsére kevesen vannak, akik véka alá rejtenék, hogy hamarosan bővül a család, így nagyon kedves és meghitt fotók készülhetnek a babára váró párról.

Dekoráció

Ha már a meghívott vendégek előtt sem titok, hogy a menyasszony kisbabát vár, a dekorációval is hírt lehet adni a közelgő nagy eseményről. Ha már azt sem fedi homály, hogy kislány vagy kisfiú érkezik-e a párhoz, a rózsaszín vagy a kék válhat az esküvő meghatározó színévé. A terített asztalokra kerülhetnek babacipők, csörgők vagy gyerekjátékok – a lehetőségek tárháza végtelen.

Ünnepi menü

Bizonyos ételek tiltólistára kerülnek a 9 hónap alatt, ezt pedig még a házasságkötés napján sem szabad figyelmen kívül hagyni. Ezek közé tartozik például a nem eléggé átsütött vagy nyers hús és hal (sushi), penészes sajtok, pasztőrözetlen tejből készült tejtermékek, mártások, nyers tojás (erre ritkán kap kedvet az ember, ám sütemények tetején habként vagy a krémben előfordulhat, kerül belőle a majonézbe és a tiramisuba is), illetve a belsőségek, még sütve-főzve is.  

Foto: Mel Elías on Unsplash

Hasznosnak találtad cikkünket? Kérjük oszd meg másokkal is.