10 fontos kellék, hogy minden flottul menjen az esküvőn

Még a legprofibban megszervezett esküvőkön is adódhatnak olyan vészhelyzetek, amik sürgős megoldásért kiáltanak. 

Ha a menyasszony/esküvőszervező előre készül, és összeállít egy kis "elsősegély-csomagot", semmi sem zavarhatja meg a boldogságot.

Íme 10 apróság, ami kis helyen is elfér, miközben nagy izgalmaktól óv meg! Az összeállított kellékeket nem feltétlenül kell magaddal hurcolnod, inkább bízd olyan segítőre, aki az egész lagzi alatt jelen lesz, és azonnal ott terem, ha szükség lenne rá.

1) Csittcsat

Ez óriási segítséget jelenthet, ha a fátyol egyszer csak "önálló életet" kezdene élni - például ha szelesebbre fordul az idő a szabadtéren vagy belelendülsz a táncba. Ha nem kerül fátyol a fejedre, akkor sem érdemes otthon hagynod a csatokat, megeshet ugyanis, hogy meglazul a frizurád és néhány hajtincs rakoncátlanná válik.

2) Harisnya

Még a legóvatosabb ifjú feleséggel is megeshet, hogy egy óvatlan mozdulattal kiszakítja a harisnyáját. Legyen nálad tartalék darab az ilyen esetekre, még akkor is, ha földig érő ruhát viselsz, mert zavaró lehet a tudat, hogy a mesés ruha alatt egy luk éktelenkedik a harisnyádon!

3) Ragtapasz

Bár minden esküvőre készülő pár lelkére kötik a tapasztaltak, hogy lábbelijüket ne a nagy napon viseljék először, hanem otthon kellően "járassák be" és csakis olyan mellett döntsenek, ami kényelmes, előfordulhat, hogy mégis vízhólyag alakul ki a lábon. Ez nem csak fájdalmas, hanem a mozgásban is akadályozhat. Hogy ne fogjon ki rajtatok egy cipő sem, csúsztass be pár ragtapaszt az elsősegély-készletedbe!

4) Fájdalomcsillapító

Különösen akkor fontos, ha Téged vagy az újdonsült férjet gyakran gyötri fejfájás, például frontérzékenység vagy fokozott stressz miatt. A nagy izgalmak miatt könnyen "rágörcsölhettek" az esküvőre, ami kínzó fejfájásban csúcsosodhat ki. Nem kell egy egész dobozzal magadnál tartanod: a levélből vágj le 3-4 szemet, hogy szükség esetén mindenkinek jusson belőle!

5) Stresszűző

Ha pánikolós típus vagy, jól jön, ha kéznél van néhány természetes nyugtató. Ha szimpatizálsz a homeopátiával, szerezz be a patikában Sedativ PC-t, ebből elég pár szemet elszopogatni izgalom esetén. Ehhez hasonlóan alkalmazhatod a Schüssler-sókat, amik egyszerűen feloldódnak a szádban, akár egy cukorka - de ha ez a megoldás nem tetszik, vízben elkeverve is bejuttathatod a szervezetedbe, hogy csillapítsa a kedélyeket.

Idegesség, fokozott stressz esetén a Nr. 5 - Kálium phosphoricum hozhat enyhülést (ez már az esküvőt megelőző napokban is segíthet, ha nehezen tudsz elaludni). A görcsösen aggódóknak a Nr. 7 - Magnesium phosphoricum jelent megoldást.

6) Körömreszelő

Ennek a funkcióját nem kell hosszan magyarázni: ha letörik vagy beszakad a körmöd, könnyen kiigazíthatod, ha kéznél van ez a praktikus manikűreszköz.

7) Dezodor

Hiába gondoskodsz indulás előtt - akár többször is - arról, hogy ne izzadj a legfontosabb pillanatokban, megeshet, hogy a verejtékcseppek erősebbnek bizonyulnak a dezodornál. Erre az esetre tarts magadnál mini-dezodort (a nagyobb drogériákban a kasszáknál praktikus kiszerelésben találsz ilyeneket), így biztos nem kell kínos meglepetésektől tartanod.

8) Fogselyem

Hogy a mosolyod az egész lagzi alatt tökéletes legyen, a legklasszabb az lenne, ha evés után adódna 5 perced egy gyors fogmosásra... Ez persze nehezen megoldható, leginkább azért, mert könnyen odaveszne a szép sminked. Ha viszont van kéznél fogselyem, gyorsan megszabadulhatsz a "fognyüvő manóktól".

9) Tű és cérna

Ne legyen rá szükség, de azért tarts magadnál előre befűzött, fekete és fehér (illetve a vőlegény és a menyasszony ruhájának színével leginkább megegyező) árnyalatú cérnát, hogy ha valami ki- vagy leszakadna, gyorsan helyrehozhassátok.

10) Napszemüveg

Különösen a nyári esküvőkön fontos, hogy legyen kéznél napszemüveg – főleg akkor, ha a szertartásra, a fotózásra vagy a lagzira vízparton kerül sor. Persze nem arra biztatunk, hogy végig viselj sötét szemüveget, amikor viszont tűz a nap, érdemes előkapni ezt a kiegészítőt, hogy ne könnyezzen a szemed, s hogy tovább szép maradjon a sminked.

Fotó: Wu Jianxiong on Unsplash

Tetszett a cikkünk? Kérjük oszd meg másokkal is.