Keljünk egybe! De mikor? - Így válassz esküvő-időpontot!

Az esküvővel kapcsolatos teendők nagy részét csak akkor kezdhetjük el intézni, ha tudjuk, hogy mikor áll oltár elé az ifjú pár. 

Konkrét időpont nélkül nem lehet lefoglalni a kiszemelt helyszínt, nem lehet felkérni a fotóst, a videóst, a ceremóniamestert és a zenekart, ahogy a fodrásznál, sminkesnél sem tudtok időpontot kérni. Arról nem is beszélve, hogy a meghívókat sem lehet pontos dátum nélkül elkészíteni és eljuttatni a címzettekhez! 

Vannak, akik foggal-körömmel ragaszkodnak egy adott időponthoz - például a megismerkedésük napjához - tudni kell azonban, hogy így jelentősen szűkülhet a választható helyszínek és szolgáltatók köre. Megeshet, hogy más már előbb lefoglalta a Nektek tetsző éttermet vagy megállapodott a Nektek legszimpatikusabb fotóssal, így nem biztos, hogy minden az elképzelések szerint alakul. Ha viszont rugalmasan álltok az időponthoz, gördülékenyebben alakulhat a szervezés is.

Versenyfutás az idővel

Bár minden évszaknak megvannak a szépségei, és bármikorra lehet csodaszép esküvőt szervezni, a legtöbben az áprilistól szeptemberig tartó időszakban szeretnék kimondani a boldogító igent, abban bízva, hogy az időjárás kegyes lesz hozzájuk. Ha Ti is ebben a felkapottabb időszakban szeretnétek összeházasodni, fontos, hogy minél hamarabb belefogjatok a szervezésbe, hiszen könnyen előfordulhat, hogy egy másik pár is ugyanott szeretné tartani az esküvőjét vagy ugyanazt a zenekart szemelte ki magának - és ilyenkor természetesen az a befutó, aki hamarabb jelentkezik.

El kell tehát dönteni, hogy a dátumhoz igazodva választjátok a szolgáltatókat, vagy a szolgáltatók rendelkezésre állásához alkalmazkodva tűzitek ki a dátumot. Ha nem szeretnétek ádáz küzdelmet vívni az étteremért, a fotósért, a vőfélyért stb., jó ötlet az is, ha nem a főszezonban tartjátok az esküvőt, hanem valamikor október és március között.

Nincs rossz időpont! 

Ha Ti is azonnal rávágjátok, hogy hallani sem akartok a tavaszi, őszi vagy téli esküvőről, mindenképpen olvassatok tovább, van ugyanis néhány pozitívum, amiről sokan megfeledkeznek. Amellett, hogy ebben az időszakban könnyebb szabad időpontot találni a népszerű helyszínek és egyéb szolgáltatók naptárában, sokszor az árajánlat is kedvezőbb, mint a főszezon kellős közepén. Az időjárás ma már nyáron sem teljesen kiszámítható, könnyen tréfát űzhet a természet. Ha tavasszal keltek egybe, számoljatok azzal, hogy esténként hűvösre fordul az idő, még akkor is, ha napközben szerencsétek volt, és verőfényben pompázott az esküvőtök.

Esküvő hétköznap? Cseppet sem hétköznapi!

A dátum kiválasztásánál nem csak az évszakkal lehet "trükközni", hanem a kiválasztott nappal is. A klasszikus szombati esküvők mellett ma már sokan fogadnak egymásnak örök hűséget pénteken, vasárnap, sőt hétköznapon is! Ebben az esetben is érvényes, hogy könnyebben találhattok helyszínt és szolgáltatókat, sokszor kedvezményes áron. Ami nehézséget okozhat, hogy a vendégek közül nem biztos, hogy mindenki ráér a munkahelyi elfoglaltsága miatt, illetve nem szabad figyelmen kívül hagynotok azt sem, hogy ilyenkor nagyobb a forgalom az utakon és a parkolás sem ingyenes. 

Hasznosnak találtad cikkünket? Kérjük oszd meg másokkal is.