Melyik a hozzád illő menyasszonyi ruha?

Inspirációért, ötletgyűjtésért érdemes minél több esküvői magazint vagy menyasszonyoknak szóló weboldalt átböngészni, a végleges döntést azonban soha ne kép alapján hozzuk meg!

Ahogy egy parfüm illata, úgy egy csodaszép menyasszonyi ruha sem áll jól mindenkinek - márpedig ahhoz, hogy kiderüljön, rajtunk hogy mutat, fel kell próbálni. S ha a tükörben mégsem tetszik, amit látunk, akkor másik fazont kell keresnünk!

Azért, mert valami divatos vagy a próbababán lélegzetelállítóan gyönyörű, sajnos egyáltalán nem biztos, hogy nekünk is jól áll. A ruhaválasztásnál érdemes meghallgatni a ruhaszalonokban dolgozók véleményét, és segítségül hívni egy olyan "tanácsadó", akiben maximálisan megbízunk - az anyukánkat, a testvérünket, a legjobb barátnőnket, az esküvőszervezőnket stb., hiszen nagyon fontos, hogy egy külső szemlélő is megerősítse: úgy áll rajtunk a menyasszonyi ruha, mintha ránk öntötték volna!

Ne add alább az igazinál!

Jó tudni, hogy nem jár vásárlási vagy kölcsönzési kötelezettséggel, ha időpontot kérünk egy szalonba és megnézzük, hogy milyen a felhozatal. E nélkül nem is lehetne kiválasztani a befutót, ezt pedig az ott dolgozók is tudják, így nem kell magad kényelmetlenül érezned, ha nem találod meg első körben álmaid ruháját!

A ruha kiválasztását érdemes nagyon korán elkezdeni! Ha végképp úgy tűnik, hogy a kölcsönzésre vagy megvételre szánt darabok közül egyik sem lopja be magát a szívedbe, akkor akár varrathatsz is magadnak, ebben az esetben azonban kellő időt kell hagyni a varrónőnek, vagyis semmiképp sem szabad az utolsó pillanatban felkérni erre a nemes feladatra!

Hosszú vagy rövid?

Amikor kiválasztod, hogy milyen ruhában húztok gyűrűt egymás ujjára a leendő férjeddel, nem csak azt kell szem előtt tartanod, hogy melyik fazon áll neked a legklasszabbul, hanem azt is, hogy hol kerül sor a nagy pillanatra: ha elegánsabb helyszínt választottatok, kerülendő a rövid, extravagáns ruha, ha viszont egy szabad téri, lazább hangvételű esküvőt terveztek, akkor a hosszú, uszályos ruhát jobb elvetni, hiszen sok kényelmetlenséget okozhat, például azzal, hogy akadályoz a mozgásban.

Álmodd meg a színét!

Ma már senki nem akad fenn azon, ha a menyasszony nem hófehér ruhában áll az oltár elé, sőt azon sem rökönyödik meg senki, ha egyáltalán nem szokványos árnyalatot választ, bár a tisztaságot és ártatlanságot a fehér és annak árnyalatai szimbolizálják. Az ekrü, a pezsgőszín, a bézs és a pasztell színek mellett a bevállalósabb menyasszonyok extrém árnyalatok közül is választhatnak, mint amilyen például a pink, a türkiz vagy az arany.

Így lesz tökéletes a harmónia

A ruhapróbára ne csak a legmegbízhatóbb tanácsadódat vidd magaddal, hanem azt a cipőt is, amiben férjhez szeretnél menni. Így egyértelműen kirajzolódik, hogy megfelelő-e a ruha hossza, s ha kell, a varrónők alakíthatnak rajta. A többi kiegészítőt (kesztyűt, fátylat, bolerót stb.) is úgy válaszd meg, hogy tökéletesen passzoljon a menyasszonyi ruha színéhez - ha csak találomra válogatsz, könnyen megeshet, hogy több árnyalatnyit is tévedsz, az pedig sokat ronthat az összképen!

A piszkos anyagiak

Egy esküvő az esetek többségében nagy kiadásokkal jár, s hogy senkit ne érjen kellemetlen meglepetés a végén, érdemes előzetes tervet készíteni arra vonatkozóan, hogy mire mekkora összeget szánunk. Ha a menyasszonyi ruhát is szeretnénk kevesebb pénzből kihozni, el kell vetnünk a vásárlást, ha csak nincs akkora szerencsénk, hogy az egyik ruhaszalonban épp kiárusítják a tavalyi kollekció darabjait - ami természetesen idén is nagyon szépen mutatnak a viselőjükön! A legtakarékosabb megoldás a kölcsönzés, igaz, a megvásárolt vagy varratott ruhát - ha csak nem szeretnéd eltenni emlékbe - később akár el is adhatod, így az árából valamennyi visszajön.

Photo by Tiko Giorgadze on Unsplash 

Hasznosnak találtad cikkünket? Kérjük oszd meg másokkal is.