Kösz, hogy jössz! Mi legyen a köszönőajándék?

Az utóbbi években az esküvőre készülő párok tennivalói közé felkerült a köszönőajándék kiválasztása is. Más országokban nagy múltra tekint vissza, hogy a vendégeknek valamilyen aprósággal köszönik meg - és teszik emlékezetessé - hogy együtt ünnepeltek. 

Ez a kedves szokás most már hazánkban is egyre népszerűbb, így jól jöhet néhány ajándékötlet azoknak, akik nem tudják, mivel lepjék meg az örömükben osztozókat. 

Van, ahol a lagzi végén adja át az ajándékot az ifjú pár a távozó vendégeknek, míg mások az asztalon, közvetlenül az ültető-kártyák mellett helyezik el az apró kedvességet. Ha belegondolunk, így a köszönetajándék a dekoráció részévé is válik, tehát érdemes okosan kiválasztani, és a csomagolására is gondot fordítani!

Mi legyen az ajándék?

A tradíció szerint 5 szem cukrozott mandulát kapnak a vendégek, kis dobozkában, tüllzacskóban vagy celofánban, szalaggal átkötve és egy kis cédulával ellátva, amin az esküvő dátuma és az ifjú pár neve szerepel.

A hagyományhoz azonban nem mindenki ragaszkodik, vagyis csak a kreativitás szab határt annak, hogy milyen meglepetéssel rukkol elő a menyasszony és a vőlegény.

Népszerű a kézműves bonbon, a mézeskalács, a kis üveges méz vagy a tea, de van, aki virágmaggal, hűtő-mágnessel vagy kulcstartóval köszöni meg a meghívottak jelenlétét. Ha a párnak van hozzá kedve és jut rá ideje, akár saját készítésű ajándékokat is adhat a vendégeknek.

Az is jó ötlet, hogy maga az ültető kártya a köszönetajándék, vagyis az ajándék mutatja meg a jelenlévőknek, hol foglaljanak helyet. Ez készülhet például fényképes ajándékból, de akár egy kis zászló is jelezheti, ki a meglepetés "címzettje".

Ahogy látszik, a legfőbb szabály az, hogy nincs szabály, érdemes szabadjára engedni a fantáziánkat, hogy olyan ajándékkal kedveskedhessünk a meghívottaknak, ami a leginkább tükrözi a személyiségünket, nem sablonos, és kellemes emlékeket ébreszt a vendégekben!

Ha elakadtál az esküvőszervezésben hívj minket vagy kérj ajánlatot!

Photo by Viktor Forgacs on Unsplash

Hasznosnak találtad cikkünket? Kérjük oszd meg másokkal is.