Lakodalom 2.0 - Házassági évforduló party

Sok pár életében az esküvő az egyetlen nap, amikor valóban minden családtag és barát együtt ünnepel. Mindig jó erre visszagondolni, hogy egy helyen voltak azok az emberek, akiket valóban szeretünk. De miért kellene, hogy ez csak nosztalgia legyen? A házassági évfordulók megünneplése már nem csak egy csendes, kettesben eltöltött este lehet, itt az idő összehozni a régi násznépet!

Arany? Ezüst? Gyémánt? Vas?

A házasságban vannak olyan évfordulók, amelyeket kiemelten kezelnek és ezeknek a hagyomány szerint elnevezése is van: arany-, ezüst- és gyémántlakodalom. Erről bizonyára már mindenki hallott, de azért nézzük meg, hogy ez milyen mérföldköveket jelent.

Ezüstlakodalom: A legtöbb pár ezt az alkalmat ünnepli először party-val, ez a 25. házassági évforduló. Az ezüst a tisztaságot, fiatalságot jelképezi.

Aranylakodalom: A következő mérföldkő az 50. házassági évforduló. Ilyenkor szokták megújítani a házastársak fogadalmaikat, szokás új gyűrűt vásárolni, vagy templomi keretek között ünnepelni, kettesben, családi körben, vagy akár hatalmas “násznéppel”.

Gyémánt- és vaslakodalom: A nem múló szeretetet jelképezi a 60. házassági évforduló, a 65. pedig a kitartást és erős akaratot szimbolizálja

Legyen méltó ünnep!

A házassági évforduló megünneplése a közös emlékekről, élményekről és jövőbeli célokról szól. Először a párok csak kettesben ünnepelnek, majd ahogy bővül a család, egyre többen. Nem szabad elfelejteni a pároknak, hogy mennyire várták ezt a napot és milyen sokat készültek rá!

A kerek évfordulók alkalmával a családok szívesen szerveznek összejövetelt, akár egy meglepetés party keretein belül. A gyerekek igazán emlékezetes pillanatokat szerezhetnek a szülőknek és nagyszülőknek, ha titokban egy kis bulit szerveznek nekik a család minden tagjával.

Egyre gyakrabban szerveznek a házaspárok saját maguknak is fergeteges évfordulókat, ahová nem csak a családot, de a rokonságot és a barátokat is szívesen látják. Ezek az események valójában nagyon hasonlítanak a lagzihoz, hiszen a vacsorán túl a zenés-táncos program is gyakori. Sőt! A dekoráció, a ceremóniamester, a játékok ugyanúgy részei lehetnek a napnak.

Házassági évforduló szervezése

Legyen szó családi eseményről, vagy hatalmas buliról, az előkészületek itt is sok időt és energiát igényelnek. Adunk pár tippet, hogy mire érdemes odafigyelni, hogy könnyebben menjen a szervezés! 

A résztvevők: Fontos, hogy mindenki időben legyen értesítve a rendezvényről, és legyen idejük rákészülni. Nem ritka, hogy akár hónapokkal hamarabb is értesítik a résztvevőket egy nagyobb házassági évfordulós party előtt! 

A helyszín: Megtalálni a megfelelő helyet pont olyan nehéz lehet, mint egy esküvőre. A népszerű helyeknek hamar betelik a naptára, ráadásul sok esetben a szállásról is gondoskodni kell, ha az ország (vagy világ) minden pontjáról érkeznek a rokonok, barátok. Időben el kell kezdeni az árajánlatok bekérését! 

Szolgáltatók: DJ vagy zenekar? Esetleg jöhet egy sztárfellépő? Egy ügyes fotós garantáltan szép képekkel gazdagítja a fotóalbumunkat, ráadásul senki nem marad le a képről. Ne felejtsétek el időben lefoglalni a szolgáltatókat, fellépőket, mert az ő idejük is véges! 

Dekoráció: Egy házassági évforduló elképzelhetetlen dekoráció nélkül! Pár egyszerű, de alkalomhoz illő kellék is feldobja a hangulatot, de egyáltalán nem túlzás egy dekoros megbízása sem!

A menü: Az ebéd vagy vacsora fontos része lesz a napnak, ennek összeállítására is érdemes időt szánni. A legtöbb rendezvényhelyszín már előre összeállított menüket és italcsomagokat kínál, így gyorsan megtalálhatjuk a nekünk és vendégeinknek is megfelelőt. A speciális igényekre is számos szolgáltató szakosodik, így a hagyományostól eltérően egészen különleges megoldásokat is kérhetünk, mint a vegán, vagy street food fogások.

Ne felejtsük az ünnephez méltó tortát megrendelni, ennek felvágása mindig egy kedves pillanat!

Elakadtál? Segítünk!

Tudjuk, hogy egy nagyszabású házassági évforduló megszervezése rengeteg időt és energiát igényel. A mindennapi teendők mellett nem egyszerű a részletekkel is foglalkozni. A Rendezvény Mesterek Csapata segít megvalósítani elképzeléseidet, és leveszi a vállatokról a szervezéssel járó terhet. Forduljatok hozzánk bizalommal, ha házassági évfordulótokat színvonalasan szeretnétek megünnepelni, nekünk rengeteg ötlet van a tarsolyunkban!