Céges karácsonyi buli: meg lehet úszni, hogy ne fulladjon kínba!

Nem kellett feltétlenül Bridget Jones filmeken felnőnöd ahhoz, hogy tudd, a karácsonyi céges bulik rettenetes véget érhetnek. Az egész évben elfojtott érzelmek kombinálva kimerültséggel és tetemes mennyiségű alkohollal katasztrófához vezethetnek – kivéve, ha a parti alaposan meg van szervezve, és az esemény során végig koordinálva van! Nézzük végig, mikre érdemes ügyelned, hogy elkerüld a kínos céges karácsonyi partit! 

1. Kommunikálj részletesen, pontosan és időben!

Hiába a legjobban szervezett parti, ha a kollégák nem számolnak időben vele, hogy ezen részt kell venniük. Ugyanígy hiba, ha nem esik szó arról, milyen viseletet vársz, pontosan meddig fog tartani, hogyan lehet a parti helyszínére eljutni, onnan miképp vezethet majd haza az út.

Kifejezetten nehéz – már ha egyáltalán lehetséges – elérni az oldott hangulatot, ha az egyik kolléga nagyesélyiben tündököl, a másik farmer mellé csúnya karácsonyi pulcsit viselve jelenik meg, fején szarvasagancsos hajpánttal.

2. Fektess energiát az előkészületekre!

Itt nem a partiszervezésre gondolunk, hanem a kollégákra. Igyekezz úgy szervezni a munkát, hogy a buli előtti pár napban ne kelljen senkinek túlórázni, ne kelljen részt vennie frusztráló meetingen, és semmiképp ne ide ütemezd a teljesítményértékelőket közvetlenül a parti elé! Amennyire lehet, teremtsd meg a feltételeit, hogy a kollégák kipihenten, nyugodtan, legfeljebb pozitív izgalommal érkezzenek majd meg a buliba.

3. Ne maradjon ki a vacsora!

Triviálisnak tűnhet, de ha van olyan programpont, amiről semmiképp sem érdemes lemondanod, az a vacsora. Ne indítsd el a bulit úgy, hogy nincs mindenki jóllakatva! Ugyanakkor a menüre érdemes nagy figyelmet fordítanod. Tapasztalatból tudhatjuk, hogy a karácsonyi menüsort jellemzően a gyomrot megterhelő, nehéz fogások alkotják, amik elfogyasztása után az emberek többsége jobb esetben álmossággal, rosszabb esetben szabályos rosszulléttel küszködik. Válassz olyan menüt, esetleg svédasztalos vendéglátást, amelyben megtalálhatók könnyebb fogások is, ezzel megkönnyítve a partihangulat kialakulását.

Így, ha minden a terv szerint megy, a kollégák pihenten, teli hassal már készen állnak arra, hogy ha italoznak is, ne részegedjenek le fél órán belül, és ne essenek egymás torkának. És hogy innentől mi történik? Az már a mi reszortunk!

Keress minket, hogy megszervezzük a legszórakoztatóbb bulit, amit el tudsz képzelni! 

Hasznosnak találtad cikkünket? Kérjük oszd meg másokkal is.