Hogyan ünnepeljük a házassági évfordulót?

Mi sem természetesebb annál, hogy a házasságkötést nagy ünnepléssel kössük egybe, az azonban már kevésbé egyértelmű, hogy hogyan ünnepelhetnénk meg méltóan az egybekelésünk évfordulóit. Kettesben? Vagy családi körben? Netán a fogadalom megújításával? Ehhez adunk most pár hasznos tippet! 

A házassági évfordulót minden évben érdemes megünnepelni, hiszen egy fontos életszakasz kezdetére emlékeztetnek, és jelzik, hogy egy újabb esztendőn keresztül kitartottunk egymás mellett jóban, rosszban.

Első házassági évforduló

Még ilyenkor sem túlzás újdonsült házasoknak nevezni a férjet és a feleséget, aki sokszor még kettesben, baba nélkül ünnepli az első házassági évfordulót. Érdemes ezt kihasználni, és valami igazán emlékezetes ötlettel ünnepelni, hiszen kisgyerek mellett már jóval kisebb a szülők mozgástere. Ha a lehetőség adott, visszatérhetnek a nászútjuk helyszínére, egy mini-vakáció keretében: újra felkereshetik az akkor felfedezett éttermeket, vagy bejárhatják azokat a nevezetességeket, amiket akkor nem tudtak megcsodálni. Ha ez nem jöhet szóba, érdemes egy közelebbi úti célt kiszemelni, és ott eltölteni pár napot édes kettesben!

Ötödik házassági évforduló

Ilyenkor általában már bővebb a család létszáma, a nagyszülők vagy egy megbízható bébiszitter segíthetnek abban, hogy a pár egy rövid időre kettesben lehessen, és megünnepelhesse a házassági évfordulóját! A legtöbb kisgyerekes pár életében már az is kivételes alkalomnak számít, hogy gyerek(ek) nélkül mozdul ki, így még emlékezetesebb lehet az évforduló megünneplése. Nem kell ahhoz messzire utazni vagy több napra lepasszolni a gyerekeket, hogy jól sikerüljön a megemlékezés, már néhány óra leforgása alatt is izgalmas élményeket szerezhetnek az ünnepeltek: szuper ötlet lehet egy sétarepülés, tandemugrás vagy léghajós utazás - ha ezek közül választanak, garantáltan a fellegekben járnak majd a nagy napon!

Tízedik házassági évforduló

A statisztikai adatok arról árulkodnak, hogy ezt a fontos állomást nem mindenki tölti együtt egykori választottjával, ezért különösen fontos megadni az ünneplés módját, hiszen szép kerek évfordulóhoz érkezett a pár, ami nem adatik meg mindenkinek! Tökéletes alkalom ez arra, hogy a házasok megújítsák az egymásnak tett fogadalmat - ehhez nem kell egy komplett esküvőt szervezni, romantikus megoldás ha csak ketten, vagy a szűk család körében, szép ruhába öltözve, egy hangulatos helyszínen egy ceremóniamester előtt mondják ki újra a boldogító igent, aztán elfogyasztanak egy finom ebédet vagy vacsorát.

Huszadik házassági évforduló

Szépen gyarapodik az egymás mellett töltött évek száma, a gyerekek egyre nagyobbak, és a párt egyre több közösen átélt esemény fűzi össze. Ez igazán megérdemli az ünneplést! Ha tavasszal vagy nyáron kerül sor az évfordulóra, szervezhetnek egy hangulatos családi pikniket, hogy a szabad ég alatt, kellemes társaságban idézzék fel az esküvő napját. Ha inkább kettesben, meghitten szeretnének ünnepelni vagy az időjárás nem kedvez a kirándulásnak, csodás élményben lehet része a párnak egy privát főzőtanfolyamon, táncórán vagy valamilyen workshopon. A közös hobbi sokat hozzátehet a harmonikus párkapcsolathoz!

Huszonötödik házassági évforduló

Ehhez a fontos mérföldkőhöz érve biztos, hogy bőven akadnak olyan fáradalmak, amiket klassz lenne kettesben kipihenni! Ha utazásra nincs mód, töltsenek el egy lazításról és kényeztetésről szóló napot egy wellness hotel Spa részlegében, lepjék meg egymást páros masszázzsal, fürdőzzenek, szaunázzanak és töltődjenek fel! Ne maradjon el a finom ebéd vagy vacsora sem, és a koccintásról se feledkezzenek meg!

Negyvenedik házassági évforduló

Ez aztán szép teljesítmény! Az emlékezetes ünnepléshez jó ötlet lehet felkeresni a megismerkedés vagy az első randevú helyszínét, visszatérni abba az étterembe, ahol az esküvő után mulattak, vagy látogatást tenni egy sokat dicsért étteremben, akár kettesben, akár a gyerekekkel (és párjaikkal, na meg az unokákkal!) Öltözzenek az alkalomhoz illően, csinosítsák ki magukat, hiszen igazán fontos nap a mai!

Ötvenedik házassági évforduló

Ha valamikor, hát ebből az alkalomból mindenképp érdemes újra összehívni a nagy családot, és megünnepelni ezt a fontos eseményt! Napjainkban ritkán tud összejönni és egy asztalhoz ülni a család apraja és nagyja, egy ilyen jubileumi évforduló azonban egyesítheti a családot! Akár egy esküvőszervező vagy rendezvényszervező cégre is bízhatják az ünnepség szervezését, ők garantáltan nem feledkeznek meg a legapróbb részletekről sem!

Igazán megható lehet mind a vendégek, mind a házaspár számára, ha egy ceremóniamester előtt újra egymás ujjára húzzák a gyűrűket, és ezt a különleges pillanatot hivatásos fotós vagy videós is megörökíti, hiszen ez egy lényeges esemény a család történelmében!

Elakadtál a szervezésben? Nincs időd ezzel foglalkozni? Keress meg bennünket, kérj árajánlatot!

Photo by Gabby Orcutt on Unsplash

Hasznosnak ítélted meg cikkünket? Kérjük oszd meg barátaiddal, ismerősiddel!