Így válassz menyecskeruhát!

Ahogy a menyasszonyi ruha sem csak fehér lehet, úgy a menyecskeruha sem csak pirosban pompázhat, bár az igaz, hogy a hagyományok szerint vöröset kell viselnie az újdonsült feleségnek. 

A menyecskeruhát a lagziban, éjfél után ölti magára az ara, azt szimbolizálva, hogy asszony lett a lányból. Ezt leginkább a piros vagy a bordó árnyalatok szimbolizálják, manapság azonban minden szín megengedett, a fehér kivételével, hiszen az az ártatlanság, tisztaság színe, amit a menyasszonyi ruha jelképez. Kevesen tudják, hogy eredetileg csakis hosszú ruha jöhetett szóba menyecskeruhaként, ma viszont erre vonatkozóan sincsenek megkötések.

1) Milyen fazont válasszunk?

Vannak olyan menyasszonyok, akik merészebb, mini fazont választanak, míg mások a menyasszonyi ruhához hasonló (csak épp más színű), abroncsos ruhakölteménybe bújnak. Szép számmal akadnak olyanok is, akik elegánsabb estélyi ruha mellett döntenek - ezek azonban kevésbé alkalmasak az önfeledt táncolásra. Ha a menyasszony szeretné "átbulizni az éjszakát" és a ruháját más alkalmakkor is szívesen magára öltené, a legszerencsésebb, ha a koktélruhák között keresgél.

2) Honnan szerezzük be?

A menyecskeruhát megvehetjük, varrathatjuk vagy kölcsönözhetjük is, ez utóbbira akkor érdemes gondolni, ha a királynősebb, abroncsos fazon áll a legközelebb a szívünkhöz. Akkor is szerencsésebb a kölcsönzés mellett dönteni, ha a népies, zsinóros irányvonalat szeretnénk követni, ezek a darabok ugyanis sokba kerülhetnek, ha meg akarjuk vásárolni őket, a későbbiekben pedig kicsi az esély arra, hogy ki tudnánk használni. Az egyszerűbb ruhákat akár meg is lehet venni, hiszen azokat könnyebb "újrahasznosítani" a későbbiekben - például egy céges vacsorán.

3) Hogy lesz teljes az összkép?

Ahogy a menyasszonyi ruhához, úgy a menyecskeruhához is érdemes néhány kiegészítőt választani, úgy, hogy színben harmonizáljon az öltözékkel. Az esküvőn viselt ékszereket, fejdíszt és cipőt a legtöbb esetben le kell cserélni, hiszen kicsi az esély arra, hogy passzolnak az éjfél utáni ruhához is. A cipő kiválasztásánál fokozottan ügyeljünk arra, hogy kényelmes és táncolásra alkalmas legyen, kár lenne, ha ezen múlna az újdonsült feleség jókedve!

4) Mit viseljen a vőlegény?

A kérdés joggal merül fel, hiszen amint éjfélt üt az óra, a vőlegényből is "új ember" lesz, amihez az ő ruházatát is illik igazítani. A legjobb, ha színében és stílusában is passzol a menyecskeruhához - bár a legtöbb férfi "nyűgös", ha sokat kell öltözködnie, egy gyors ing- vagy nyakkendőcsere nem a világ vége, az összképen mégis igazán sokat lendít!

Kép forrása: https://unsplash.com/photos/NKase2HvnsI

Hasznosnak találtad cikkünket? Kérjük oszd meg másokkal is.