Így szervezz céges rendezvényt!

A céges rendezvények újra maximumon pörögnek és nem hiába! Egy emlékezetes esemény növeli a dolgozók lojalitását és egy jó csapatban a munka is hatékonyabban megy. A partnerek megismerése és a személyes kapcsolattartás elengedhetetlen az üzletben.  Egy továbbképzés, konferencia, workshop, vagy céges buli megszervezése azonban sok munkával jár, mégis megéri a befektetett időt és energiát. Segítünk, hogy könnyebben menjen, sorra vesszük a lépéseket!

Időpont

Pár fős csapatépítőt, vagy nagyobb kaliberű rendezvényt szervezel? A tervezett résztvevők számától függően a kisebb eseményekre mindenképp egyeztess időpontot a kollégákkal egy online kérdőív segítségével. A nagyobb összejövetelek időpontját viszont te határozd meg, ilyenkor képtelenség mindenkihez alkalmazkodni. 

A szakmai rendezvények ellenségei az ünnepnapok és a hosszúhétvégék, mindenképp nézd meg alaposan a naptárat!

Helyszín

Figyelembe kell venned a résztvevők számát, a lokációt, és a büdzsét. A könnyű megközelíthetőség mindenképp fontos. A napközbeni konferenciák, termékbemutatók esetében fontos, hogy a résztvevők könnyen tudjanak parkolni, egy céges buli szervezésekor pedig a érdemes a jó tömegközlekedést figyelembe venni. Gondolkozz el a transzfer lehetőségen, ha mégis problémásnak érzed a helyszín megközelíthetőségét.

Alaposan mérd fel a helyszín szolgáltatásait: biztosítanak-e cateringet, asztalt, széket, audiovizuális felszerelést? Tanulmányozd az alaprajzot, biztosan megfelel-e az elképzeléseidnek, kényelmesen el fogtok férni? Közel van a mosdó, van ruhatár? Dizájnban illeszkedik a rendezvény stílusához? 

Természetesen fontos a részletes és pontos árajánlat. Mindig kérdezz rá, hogy mit tartalmaz az ajánlat és milyen extra költségekkel számolhatsz!

Catering

Talán tényleg az egyik legfontosabb egy céges rendezvényen, hogy finom és változatos ételekkel kínáld vendégeidet. Az esemény hosszától függően akár több típusú menüben is gondolkodhatsz.

Álló fogadást vagy ültetett étkezést tervezel? Ha az ételek elfogyasztásához kés-villa szükséges mindenképp szükséged lesz asztalokra. Egy elegáns állófogadásra készülj könnyen elfogyasztható és nem szaftos, úgynevezett “finger food” falatokkal. Ha a rendezvényed fél napnál tovább tart, mindenképp javasoljuk a meleg ételt is. A vegyestál kis- és közepes társaságoknak jó választás, de 50 fő felett már mindenképp válassz svédasztalos étkezést a kényelem érdekében.

Szabadtéri eseményekre egyedi ötlet a grillen, vagy bográcsban elkészíthető ételeket választani, ezek nagyon jó hangulatot és finom illatokat csempésznek a napba! 

Gondoskodj a folyamatos üdítőital és kávéfogyasztásról! Egy szakmai konferencián előfordulhat, hogy a résztvevők a bárban beszélgetnek az előadás alatt is, mindig legyen mit inni! A korlátlan italfogyasztás részleteiről egyeztess a catering szolgáltatóval és mindig tisztázd le a csomagba beletartozó üdítőket, kávét, stb. Ha limitálni szeretnéd a fogyasztást, a kuponos megoldást válaszd. 

Ezzel elérkeztél a szervezés első lépéseinek végéhez. Tarts velünk, a következő részben átvesszük, amit a költségvetésről, a forgatókönyvről, és a résztvevőkről tudni kell!

Se kedved, se időd a céges rendezvény megszervezésére? Jó helyen jársz, mi levesszük a terhet a válladról! Kérj tőlünk ár- és programajánlatot elérhetőségeinken!