Így biztosan nem léptek félre - Táncoktatás esküvőre

Miután a pár egybekelt, kezdetét veszi az ünneplés, ahol nem csak az a fontos, hogy finomabbnál finomabb fogások kerüljenek az asztalra, hanem az is, hogy a hangulat a tetőfokára hágjon. Ez nehezen képzelhető el zene és tánc nélkül, ami zavarba hozhatja azokat a párokat, akik nem érzik magukat a parkett ördögének. Szerencsére ezen könnyen lehet segíteni, mégpedig esküvői táncoktatással!

Már néhány alkalom alatt látványos fejlődést érhetnek el a menyasszonyok és vőlegények, nagy meglepetést okozva ezzel a násznépnek! A tánctanításra egyébként nem csak a kevésbé táncos lábú pároknak érdemes jelentkezni, hanem azoknak is, akik jól mozognak, hiszen így ők még magasabb szintre emelhetik a tudásukat, és egészen meghökkentő figurákat sajátíthatnak el. 

Induljon a buli!

Az esküvő stílusától függetlenül fontos, hogy a lagziban szóljon a zene, és a vendégek a táncparketten ropják. A buli kezdetét legtöbbször a pár nyitótánca teszi hivatalossá, ilyenkor pedig minden szempár rájuk szegeződik. Akár egy klasszikus keringővel, akár egy modern pop slágerrel készül az ifjú pár, jó, ha sokat gyakorolnak a "premier" előtt. Egy tánctanár segíthet megtalálni a pár személyiségéhez leginkább passzoló zenét és koreográfiát, és a mozdulatok tökéletesítésében is fontos szerephez jut. 

Ha a klasszikus keringő mellett döntötök, akkor az angol vagy a bécsi keringő lépéseit kell elsajátítanotok, de nagy sikert arathattok akkor is, ha valamilyen latin táncot tanultok be. Ami még ennél is merészebb és garantáltan emlékezetesebb, ha egyedi koreográfiát tanultok be - legyetek nyugodtak, itt nem az a lényeg, hogy minden lépés tökéletes legyen, hanem hogy jó hangulatot teremtsetek, ez pedig akkor is sikerülni fog, ha néhány mozdulat kicsit esetlenebbre sikerül a kelleténél!

Minél többen, annál jobb!

Mostanában nagy divat, hogy a pár meglepetés-tánccal készül a meghívott vendégek legnagyobb örömére. Ez azt jelenti, hogy egy nem várt pillanatban megszólal a kiválasztott zene és az ifjú házasok táncra perdülnek, valamilyen különleges, vicces koreográfiát bemutatva. Előfordul az is, hogy a vendégek kedveskednek tánccal az újdonsült férjnek és feleségnek, ez igazán emlékezetes nászajándék lehet!

Nem tekinthető szokványosnak az sem, ha a menyasszony és a vőlegény mellett a szülők, a testvérek vagy a barátok is bekapcsolódnak a táncba. Bár lehet, hogy ezek a produkciók rendkívül spontánnak és lazának tűnnek, az esetek nagy részében hosszas gyakorlás előzi meg, ezért ha ilyen meglepetésre készültök, időben lássatok munkához, hogy ne kapkodva kelljen betanulni a produkciót!

Jó tudni!

  • A tánctanárok nemcsak a zenék kiválasztásában és a koreográfia betanításában lehetnek segítségetekre, hanem abban is, hogy kiválasszátok a megfelelő ruhát és lábbelit a tánchoz. Ez leginkább a menyasszonyoknak jöhet jól, nekik ugyanis nagy kihívást jelenthet tűsarkú cipőben ropni - ráadásul az uszályos menyasszonyi ruha sem könnyíti meg a helyzetüket. 
  • Azt, hogy mennyi ideig kell tánctanárhoz járni, nagyban függ attól, hogy hogy haladtok a lépésekkel. Ahhoz, hogy az oktatás igazán hatékony legyen, a legjobb magánórákat vennetek a tánctanárnál!
  • Könnyen lehet, hogy a meghívottak között is akadnak olyanok, akik szívesen veletek tartanának a tánctanulásban, ezért érdemes egy kisebb közvéleménykutatást tartanotok, nehogy lemaradjon, aki örömmel ropná az ifjú párral!

Céges rendezvények, vállalati partik, csapatépítő programok szervezéséhez kérj árajánlatot.

Photo by Alvin Mahmudov on Unsplash

Érdekesnek találtad cikkünket? Oszd meg ismerőseiddel!