Céges buli karácsonykor - vírushelyzetben?

A Covid-19 a bolygón élő szinte valamennyi ember életét megnehezítette ebben az évben. A vállalkozásokra is nehéz idők járnak, mégis sokan gondolják úgy, hogy a karácsonyt valamilyen formában meg kell ünnepelniük kollégáikkal együtt.

A nemrégiben bevezetett korlátozások és a rengeteg home office-ban dolgozó munkatárs nagyban akadályozza a vállalati rendezvények szervezését. Sok cégtulajdonos azonban úgy véli, hogy pont ezek miatt a problémák miatt, még nagyobb szükség van a csapat összekovácsolására, mégha ezt fizikai formában nem, csak a virtuális térben tudja megoldani. Ezért egyre több vállalat szervez online karácsonyi partit. 

Hogyan is néz ki egy virtuális karácsonyi céges buli?

Miután az otthonról dolgozó kollégák már napi szinten használnak valamilyen videókonferencia platformot, így a cégek egy része felkészülten és zökkenőmentesen tud online partit szervezni.

Sokan használják a Zoom, Google Meet, WebEx vagy a saját fejlesztésű videókonferencia programokat, melyek most a buli elengedhetetlen részét képezik. Ezek nélkül elég nehéz lenne a kommunikáció. Nos nézzünk néhány ötletet, amivel együtt szórakozhat a csapat. 

Először is kérjük meg valamennyi munkatársat, aki részt vesz az eseményen, hogy pontosan érkezzen a gép elé. Lehetőség szerint kicsit ünnepélyesebb megjelenést kérjünk, illetve némi dekorációval is feldobhatják a kamera látószögébe eső helyszínt. Nemrégiben egy online termékbemutatót tartott egy nagyvállalat, ahol a partnerek számára az új fejlesztésekről adtak hírt. Valamennyi meghívott számára, a bemutató kezdése előtt elküldtek futárral egy csomagot, melyben néhány prospektus, pár finomság - bor, sütemény - volt található. A cégvezetők is élhetnek ezzel a lehetőséggel az online karácsonyi parti szervezésekor. (Mi segítünk összeszervezni a catering céget az adott időpontra, keress bennünket elérhetőségeinken)

Szóval, miután megérkezik a cég ajándékcsomagja egy időpontban a kollégák otthonába, akkor kezdődhet a buli. Nem éppen az ereszd el a hajad típusú céges rendezvény lesz belőle, hanem inkább egy egymást jobban megismerő esemény, ahol például közös játékokat játszhattok, vagy a vállalkozó kedvű kollégák bemutathatják hobbijukat, vannak akik énekelnek, mások bűvésztrükköt tudnak előadni. 

Az egész esemény koordinátora lejátszhatja az előre beküldött karácsonyi képeket a kollégákról egy kedves karácsonyi diavetítés formájában. Sőt ha még divat a cégnél a karácsonyi ajándékozás, akkor akár virtuálisan meg is ajándékozhatják egymást a kollégák. A legnagyobb buli mégis talán a karaoké, amit akár szavazásos alapon is lehet játszani. Egy listát küldünk ki valamennyi résztvevőnek, amelyen bejelölhetik melyik dalt szeretnék előadni. Persze biztosan lesznek akik nem vállalják a feladatot, de egy buliban azért mégis lazábbak az emberek, ráadásul az otthonuk jól ismert közegében jobban megnyílnak.

Egyébként miután a színházak bezártak, így a művészek is örülnek egy-egy meghívásnak a virtuális térben. Ha a büdzsé megengedi, akkor kérjünk fel egy-két művészt, hogy adjanak elő nekünk repertoárjukból. Sőt esetlegesen egy zártkörű, csak a cég dolgozói számára előadott műsort is megszervezhetünk.

Egy a fontos! Nem szabad elkeserednünk és ki kell használnunk minden lehetőséget, hogy pozitívan tudjunk kilábalni ebből a helyzetből.

Szeretnéd, ha segítenénk megszervezni a bulit? Keress bennünket elérhetőségeink egyikén.

Ha tetszett a cikkünk, kérjük oszd meg másokkal is.