Babaváró buli - Így lesz tökéletes a szervezés!

Ünnepeljük meg az új családtag érkezését! A tengerentúlon nagy múltra tekint vissza a babaváró bulik szervezése, amihez ma már hazánkban is egyre több kismama kap kedvet. Mivel tanácsos az ünnepséget a várandósság vége felé időzíteni, különösen nagy terhet vehet le a leendő anyuka válláról egy gyakorlott rendezvényszervező, aki mindent megtesz azért, hogy az összejövetel tökéletesre sikerüljön.

A babaváró buli egyébként ajándéknak sem utolsó: van, hogy nem maga a kismama szervezi vagy szervezteti meg magának, hanem a párja, a családtagjai vagy a legjobb barátnői. Ilyenkor a meglepetés még nagyobb örömet okozhat!

Mi történik egy babaváró bulin?

A babaváró buli olyan a szülés előtt, mint a lánybúcsú az esküvőt megelőzően: a kismama összejön a barátnőivel és a számára fontos emberekkel, hogy felhőtlenül megünnepelje az új jövevény érkezését. Akik babaváró bulira hivatalosak, praktikus vagy épp vicces ajándékokkal lepik meg a várandós anyukát, aki finom ételekkel, egy szép tortával és jó hangulattal viszonozza a vendégek kedvességét.

Mikorra szokás időzíteni?

A hagyományok szerint a babavárás 7-8. hónapja körül kerül sor a nagy eseményre, hiszen ilyenkor már szépen gömbölyödik a kismama pocakja, de még annyira nem nagy, hogy zavarja őt a mozgásban és a gondtalan ünneplésben. Azért is jobb, ha egy profi rendezvényszervezőt is segítségül hívunk, mert nagy valószínűséggel az anyukának jó darabig nem lesz lehetősége ünnepelni, így még fontosabb, hogy ez a buli emlékezetesen jól sikerüljön.

Hol érdemes babaváró bulit tartani?

Ez egy igazán lényeges kérdés, amire a választ tanácsos alaposan megfontolni. A kismama otthona kényelmes választás lehet, ha nincs kedve vagy lehetősége a kimozdulásra, számolni kell azonban az ezzel járó plusz munkákkal: az előkészületek és a "romeltakarítás" is igen idő- és energiaigényes, amihez mindenképpen segítségre lesz szüksége az anyukának. Az étteremben tartott összejövetel kevésbé megterhelő, ott azonban magasabb költségekkel kell számolni.

A legszuperebb - egyszerre kényelmes és gazdaságos - megoldás az lehet, ha a kismama szüleinek vagy egyik barátnőjének lakását "veszik kölcsön" a babaváró buli erejéig, így a takarítás és a készülődés nem a várandós anyuka feladata lesz, mégsem kell terembérletet fizetni és az ételeket is ki lehet hozni alacsonyabb költségvetésből.

Kiket szokás meghívni?

A babaváró bulin - akárcsak a lánybúcsún - nők gyűlnek össze, hogy ünnepeljenek. A kismama anyukáját, lánytestvérét, sógornőjét és közeli barátnőit szokták meghívni, de persze dönthet másképp is a leendő anyuka: lehet, hogy csak a barátnőit, csak a kollégáit vagy csak a családtagjait látja szívesen, így a meghívottak listáját is ennek megfelelően alakítja. Ezen nem érdemes megsértődni: a várandósság amúgy is nagy kiadásokkal járhat, nem szabad tehát zokon venni, ha nem nagyszabású partival ünnepelnek!

Milyen dekorációt válasszunk?

Ha nem övezi titok a születendő baba nemét, akkor nem kell hosszan törni a fejünket a dekoráción: mindenhonnan visszaköszönhet a babakék vagy a babarózsaszín, amivel félreérthetetlenül világgá kürtöljük, hogy kivel is bővül a család. A dekoráció fontos részét képezik a tipikus babaholmik: a cumisüveg, a cumi, a pelenka és a plüssjátékok. Ha a szülők titokban akarják tartani a baba nemét, semleges színekre is épülhet a buli: tökéletes választás a zöld, a sárga, az arany, az ezüst vagy a fehér.

Mi kerüljön az asztalra?

Az első és legfontosabb, hogy olyan ételekkel rukkoljunk elő, amelyek nem okoznak gondot a kismamának, de vegyük figyelembe azt is, hogy van-e a meghívottak között ételallergiás vagy épp vegetáriánus. A legegyszerűbb, ha büféasztalt állítunk össze több fogással, és az ételek mellé alkoholmentes italokat kínálunk. A koccintáshoz tökéletes a gyerekpezsgő! Az ünnep nélkülözhetetlen eleme a torta, amit szintén kreatívan lehet díszíteni a baba nemének megfelelően.  

Mit tartsunk még fejben?

Érdemes előre készülni néhány vicces játékkal, ami garantálja a jókedvet és a nevetést. Ha belefér a keretbe, fotóst is hívhatunk a bulira, aki megörökítheti az emlékezetes pillanatokat és csoportképet is készíthet a vendégekről, meg persze a kismamáról. Végül, de nem utolsó sorban a leendő anyuka is készüljön apró köszönőajándékokkal, amik mindenkit emlékeztetnek erre a különleges eseményre!

+1 tipp: Mit szokás ajándékba adni?

Ha nem mi szervezzük a babaváró partit, hanem arra vagyunk hivatalosak, mindenképpen be kell szereznünk egy frappáns ajándékot. Biztos befutó lehet a pelenkatorta, ami egyszerre praktikus és mutatós, vásárlási utalvány egy bababoltba, várandósmasszázs- vagy kismamajóga-bérlet, ékszer, babaruha vagy ha a többiekkel összefogunk, beruházhatunk egy babakocsira, kiságyra vagy babahordozóra.

Elakadtál a szervezésben? Nincs időd ezzel foglalkozni? Keress meg bennünket, kérj árajánlatot!

 

Ünnepeljünk babaváró bulival!