6 tipp a felejthetetlen céges karácsonyhoz

Hogyan tegyük emlékezetessé a karácsonyi céges bulit? Nem mondjuk, hogy a spontán ötlettől vezérelt partyk nem sikerülhetnek jól, mégis azt valljuk, hogy az igazán jó ünnepségek egyik titka az, hogy kellő időt hagyunk a szervezésre, így minden apró részletet tökéletesen ki lehet dolgozni.

Márpedig ez egy céges karácsonyi bulinál nagyon is lényeges, hiszen egyáltalán nem mindegy, milyen nyomot hagy a kollégákban vagy épp az ügyfelekben.

Ha nem akarjuk a véletlenre bízni a hangulatos, és az elképzeléseinknek teljes mértékben megfelelő karácsonyi partyt szeretnénk, a legjobb, ha segítségül hívjuk a rendezvénymestereket - kiterjedt kapcsolatrendszerüknek és szakmai tapasztalatuknak köszönhetően leveszik a vállunkról a szervezéssel járó gondokat, és olyan ünnepséget szerveznek, amilyet csak szeretnénk. Íme néhány ötlet a profiktól, hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet a céges karácsonyból.

1) Az ínyencek kedvence

Az ízletes ételek közelebb hozzák az embereket, és még abban is segítenek, hogy a meghívott vendégek beszélgetést kezdeményezzenek egymással. Összeszokott csapat esetén ez nyilván nem jelent gondot, nekik is szolgálhatunk azonban nem mindennapi gasztro-meglepetéssel: felér egy csapatépítő tréninggel a közös élményfőzés vagy főzőverseny (aminek eredményét aztán el is fogyaszthatják a vendégek), vagy valamilyen ételkülönlegesség kóstoltatása. 

2) Házibuli-hangulat

Sokszor előfordul, hogy a költségvetés szűkösebb, mint amit szeretnénk, ez azonban nem jelenti azt, hogy idén le kell fújni a karácsonyi partyt! Rendezvénymestereket segítségül hívni nem feltétlenül luxus dolog, hiszen sokszor épp a profi ötletek segíthetnek abban, hogy a céges ünnepség kevesebbe kerüljön. Ha végképp kevés pénzt tudunk csak a bulira fordítani, aranyat érhet egy jó ötlet: szervezzünk retro partyt jó zenékkel, ha belefér, szórakoztassuk karaoke-val a résztvevőket, és a jó hangulat garantált! 

Házibuli hangulat karácsonykor is

3) Varázsoljunk síparadicsomot!

Egy este erejéig síparadicsommá változtathatjuk a buli helyszínét - ez különösen akkor jó ötlet, ha kint elmarad a havazás. A dekoráció készüljön a havas hegyi lejtők hangulatát idézve, és a menüt is ennek szellemében állítsuk össze: legyen forralt bor, illatos mézeskalács, sült gesztenye, s ha kedvünk tartja, rendeljünk olyan ételeket, amiket a hegyi hüttékben kínálnak az átfázott síelőknek. Nem is kérdés, a zenei aláfestés is ennek megfelelő legyen!

4) Jót tenni jó!

A jótékonyság egész évben fontos, a szeretet ünnepéhez közeledve azonban még inkább előtérbe kerül. Ha a szívünkre tesszük a kezünket, beismerhetjük, hogy az ünnepek alatt olyan sok felesleges dolgot vásárolunk, és sokszor jóval többet költünk a kelleténél. A jótékonykodás nem csak azoknak jó, akiken segítünk, hanem nekünk is fantasztikus érzést okoz, és ami nem utolsó: a munkahelyi közösséget is remekül összekovácsolja! Rendezhetünk játék- vagy ruhagyűjtést rászoruló gyerekeknek, szervezhetünk jótékonysági licitet a céges vacsorára (a befolyt összeget felajánlva egy általunk kiválasztott szervezetnek vagy családnak), de akár állatmenhelyeknek is segíthetünk. 

5) Családi ünnepség

A karácsonyi összejövetel jó alkalmat szolgáltat ara is, hogy a kollégák családtagjait is vendégül lássuk. Ez persze egészen más jellegű szervezést kíván, főleg ha gyerekek is jönnek a nagy napon, de így igazán színes ünnepségre számíthatunk! A rendezvénymestereknek nem okoz gondot olyan programot összeállítani, ami a kicsiknek és a nagyoknak is kedvére való - csak hogy egyet említsünk a sok közül: egy bűvész produkciójától például nem csak a gyerekek szája marad tátva, hanem a felnőtteké is!

6) Cseppet sem hagyományos: tartsunk karácsonyi reggelit!

Az ünnepi készülődés során mindenki azon fáradozik, hogy megtalálja a legtökéletesebb meglepetést a szeretteinek. Nos, mi is meglephetjük a céges buli résztvevőit azzal, hogy a jól megszokott esti buli helyett karácsonyi reggelire invitáljuk őket! Ez az egyáltalán nem szokványos időpont azért is jó választás, mert így az estét mindenki a családjával töltheti. Nagyon hangulatos lehet a szépen terített asztal a reggeli fények mellett is, és egy ilyen eseményen attól sem kell tartanunk, hogy valaki a kelleténél gyakrabban néz a pohár fenekére.

Céges karácsonyi ünnepség

Hasznosnak találtad cikkünket? Kérjük oszd meg másokkal is.