5 vészhelyzet, ami beárnyékolhatja az esküvőt

Ha felkészületlenül érnek a kellemetlenségek, valóban beárnyékolhatják a boldogságot a nagy napon, de ha tudod, hogyan orvosolhatod a váratlan szituációkat, elegánsan átugorhatod az akadályokat!

1) Ömleni kezd az eső

Arra bizonyára nem kell felhívni a figyelmedet, hogy rendszeresen ellenőrizd az előrejelzéseket, ahogy közeleg az egybekelésetek napja. Nem jó hír, ha előre záport ígérnek, de így legalább ki tudod doglozni a B-tervet, ha szabadtérre szerveztétek a szertartást, a fotózást és/vagy a vacsorát. A rosszabb az, amikor szép időt ígérnek, váratlanul mégis leszakad az ég… Az ilyen esetekre legyen nálatok legalább 1 nagy ernyő, ami alá ti ketten be tudtok bújni.

2) Kókadoznak a virágok

A nagy melegben és a túlzottan párás helyiségekben a virágok könnyen “megadják magukat”, ezért fontos, hogy a menyasszonyi csokor ellenállóbb és frissen vágott virágokból készüljön. A liliom, a kála, a dália és bizonyos rózsafajták nagy valószínűséggel nem fognak cserben hagyni, a tulipán, a gardénia és a mezei virágok azonban - hiába gyönyörűek - okozhatnak kellemetlen meglepetéseket.

3) Nem férnek a bőrükbe a gyerekek

Sokszor megesik, hogy a ceremónián és az azt követő vendégségben a felnőttek sem tudnak kifogástalanul viselkedni, akkor hogyan várhatnánk mindezt a gyerekektől? Nem szabad rájuk haragudni, ha egy idő után kibújik belőlük a kisördög: ha lurkók is szerepelnek a vendéglistán, gondoskodnotok kell az ő szórakoztatásukról is. A legideálisabb az, ha animátor játszik velük, de az is életmentő lehet, ha a buli helyszínén berendeztek egy kis játszósarkot az apróságoknak.

4) Eltévednek a vendégek

Hogy mindenki pontosan megérkezzen a szertartásra és ne mulasszon el egy percet sem az azt követő ünnepségből, a meghívóra írjátok rá a helyszínek pontos GPS-koordinátáit, vagy – gondolva azokra is, akik nincsenek felszerelkezve navigátorral – mellékeljetek egy könnyen értelmezhető térképet.

5) Csillagászati végösszegek

A szolgáltatók többsége csak előleget/foglalót kér az előkészületek során, a végösszeget/számlát pedig csak a rendezvény végén vagy később nyújtják be. Ilyenkor sajnos érhetnek kellemetlen meglepetések, ha nem vagytok résen. Nagyon fontos, hogy az árajánlatokat mindig írásos formában kérjétek (az e-mail is megfelelő, a lényeg, hogy visszakereshető legyen!) és amint változtattok a megrendelésen – tehát valamilyen plusz szolgáltatást kívántok igénybe venni – azonnal módosítsatok az árajánlaton is! Ha az előkészületek során esküvőszervező segítségét kéritek, megkímélhetitek magatokat az efféle kínos helyzetektől.

Fotó: James Owen on Unsplash

Hasznosnak találtad cikkünket? Kérjük oszd meg másokkal is.