Tippek, milyen típusú céges rendezvényt válasszunk

A céges rendezvények megszervezésekor rengeteg kérdést kell előre tisztáznunk. A szervezés menete függ a rendezvény típusától, a helyszíntől, és egyéb más feltételektől. Segítségképpen cikkünkben kitérünk az egyes rendezvény típusokra.

A céges rendezvények célja többféle lehet, többek között szólhat a meglévő partnereknek, a dolgozóknak (esetenként családjaikkal együtt), vagy új, leendő partnerek számára. Elsőként meg kell határoznunk kik lesznek a meghívottak a rendezvényre, majd érdemes azt is tisztáznunk, hogy mennyire legyen hivatalos formájú az esemény.

A rendezvény típusok közül néhányat szeretnénk részletesebben is kifejteni, melyek egy-egy céges összejövetelnél is alkalmazhatóak.

Bál - nagyobb szabású esemény, mely szervezett formájú táncmulatság, igen költséges lehet a megszervezése, főként a januártól márciusig terjedő időszakban kerülnek megrendezésre az ilyen típusú rendezvények. A külsőségeket tekintve elegáns esemény, ahol a vacsorán ültetés van, tradícionális megjelenésű pincérekkel és menüsorral. A hagyományoktól eltérően napjainkban már büféasztalos vacsorával egybekötött bált is rendeznek. Az esemény ideje alatt a nyitótánc általában a palotás vagy a keringő, majd ezután maximum 30 perces műsorral szórakoztatják a meghívottakat.

Külföldi vendégek részvételekor figyeljünk arra, hogy ne legyen komédia, vagy humoros műsor, mert a nyelvi akadályok miatt ezt ők nem élveznék. A meghívott előadókat igazítsuk a vendégek életkorához, nem feltétlenül az aktuális trendeket követve, hiszen például egy rapper nem feltétlenül tudja szórakoztatni az ötvenes korosztályt. Éjféltájt, amikor már a figyelem lankad érdemes egy tombolát beiktatni a műsorba. A bál megrendezésével céged sokak szemében az eleganciát, exkluzivitást fogja jelenteni, így imázs építésnek is kiválóan megfelelő rendezvény.

Bankett - Díszebéd, díszvacsora egy évforduló alkalmából, így a menü kiválasztása igen fontos eleme a rendezvénynek. Az esemény a köszöntő beszéddel kezdődik, ahol a cégvezetés elmondja rövid, tömör és lényegretörő mondanivalóját. Kerüljük a hosszú beszédeket, ez csak unalmat szül. A vacsora vagy ebéd felszolgálása ezután történik. Majd még a desszer előtt kerülhet sor a kollégák, kiemelt vendégek jutalmazására, díjazására. A vacsora, ebéd végeztével kellemes szalonzene szólhat úgy, hogy a meghívottak egymással könnyen tudjanak beszélgetni.

Estély - Az estély szervezése kisebb költségekkel járhat, mint egy bál, hiszen ennek időtartama is rövidebb. Az estély egy adott téma köré épül, nincs előre leszervezett program, viszont a tánc és a zene dominál. Itt is köszöntőbeszéddel indul az este, majd vacsora követi, mely lehet svédasztalos is, nincs kötöttség.

Fogadás - Egy esemény megünneplésére, vagy egy kiemelt ügyfél, partner tiszteletére adhatunk fogadást. Általában 1-2 órányi időtartamú esemény, melyen állófogadás vagy büféasztal helyezhető el. A beszédek, elismerések helye, nincs zene, tánc.

Gála - A díszes, ünnepélyes eseményen műsor és vacsora is van. Egy eseményhez kapcsolódhat, minőséget képvisel. A gálavacsorát kiemelkedő menüsorral kell megszervezni, mindenhonnan a fényűzés és az exkluzivitás érződjön.

Garden party vagy Barbeque party - Kerti összejövetel, melynek rossz idő esetén legyen alternatívája, egy zárt helyiséggel egészüljön ki a helyszín, ahová eső esetén a vendégek behúzódhatnak.

Családi sportnap - A megnyitó után rögtön kezdődhetnek a közös programok. Akár egy közös futással indulhat a nap, majd családi ügyességi programokkal folytatódhat a jó hangulatú esemény. Lehet főzőversenyt is beiktatni, így az ételekről is gondoskodtunk.

Röviden megemlítenénk a rendezvények típusai kapcsán az egyes étkezésre vonatkozó szabályokat, azok időtartamát.

A kávészünet - 20-40 perc, célja a gyors szellemi felfrissülés, gyors kiszolgálással

Coctail-party - 30-40 perc, célja a jelenlévők jobban megismerjék egymást, új üzleti kapcsolatok születhessenek

Állófogadás - 1,5-2 óra, célja társalgással egybekötött kötetlenebb hangulat

Buffet-dinner, "ültetett" állófogadás - 1,5-2 óra, nincs előre megtervezett ültetés, a vendégek egy rövid műsor után a büféasztaloknál választhatják ki az ételt, amit leülve fogyaszthatnak el. Nincs senki asztalhoz kötve, így átülhetnek és kapcsolatokat építhetnek egymással a jelenlévők.

Amennyiben még nincs kiforrott ötleted, hogy milyen típusú céges rendezvény lenne számotokra a legideálisabb, keress bennünket elérhetőségeinken!

Ha tetszett a cikkünk, kérjük oszd meg másokkal is.