Az esküvő egyik megható pillanata: szülőköszöntés

Minden édesanya álma, hogy gyermekét boldogan láthassa az oltár előtt. Az esküvő egyik legmeghatóbb pillanata, amikor a fiatal jegyespár megköszöni szüleinek a gondoskodást, a szeretetet, ami nélkül nem lennének azok az emberek, akik abban a pillanatban. Egy új szakasz kezdődik az ifjú pár életében, mely az eddig megtett út folytatása. A szülők számára is valami új kezdődik, bár továbbra is ugyanúgy segítik gyermekeiket, mégis kicsit távolabb kerülnek egymástól, más jellegűvé válik kapcsolatuk.

Általában a polgári ceremónia végén az ölelés és a kedves szavak mellett szülőköszöntő ajándékok kerülnek átadásra. Leggyakrabban apró meglepetésként az örömanyák egy csokor virágot kapnak, míg az örömapák egy üveg bort. Nincs szabálya annak, hogy mi legyen a szülőköszöntő ajándék. Vannak párok, akik az ajándékok helyett, inkább egy meghittebb beszédet mondanak el szüleiknek, mások pedig személyesebb emléket készítenek.

Amennyiben az örömanyának virágcsokrot adtok,

érdemes figyelembe venni a menyasszonyi csokor és a dekoráció színvilágát és úgy összeállítani a virágokat. De persze készülhet a csokor édesanyátok kedvenc virágaiból is, így személyesebbé válik az ajándék. Esküvőszervezőként természetesen bármilyen egyedi igény elkészítésében segítségetekre lehetünk, megfelelő beszállítókkal állunk kapcsolatban, akik kéréseteknek megfelelően készítik el a csokrot.

Az örömapának átadott bor is lehet egyedi.

Nemcsak a csomagolást szabható személyre, hanem az üveg és a címke is. Ugye mennyire szép emlék lehet, ha esküvőtök dátuma, az általatok választott köszöntő szöveg, idézet megjelenik a borospalack címkéjén.

Sokak számára a szülőköszöntés nem egyszerű feladat. Sajnos, van aki már elvesztette szüleit, de azoknak sincs egyszerű helyzete, ahol válás volt a családban. Mindig hallgassatok a szívetekre és gondoljátok át, kinek, milyen köszöntés esne jól. Az elhunyt szülőkről is megemlékezhettek egy-két kedves gondolat erejéig a szertartás után.

Egyébként nem kell hatalmas összegeket sem elköltenetek a szülőköszöntő ajándékra, ha nem engedheti meg a pénztárcátok. Higgyétek el, hogy a szüleitek számára sokszor bőven elegendő, hogy megemlékeztek róluk, hogy megköszönitek azt a sok gondoskodást, törődést, amit az évek során tőlük kaptatok. Az egyedi, saját kezűleg készített ajándékok szintén meglepetésként hatnak. Aki nem rendelkezik elegendő kézügyességgel, azok is találhatnak megfelelő ajándékot, például egy kézzel írt, saját gondolataikat rejtő levél formájában.

Érdekesnek találtad cikkünket? Oszd meg ismerőseiddel!