Galambröptetés - Szárnyaló boldogságot mindenkinek!

Bár ma kezd újra divatba jönni, korábban fontos része volt az esküvőknek a galambröptetés, amikor az ifjú pár két fehér galambot engedett szabadon - nem véletlen, hogy erre a madárra esett a választás, az ókori Egyiptomban ugyanis a halhatatlanság jelképeként tartották számon, a zsidó hagyományokban az ártatlanságot szimbolizálja, a kereszténységben pedig a szelídség és tisztaság megtestesítőjeként tesznek róla említést. 

A szerelmes galambpár ma is a tiszta szerelem, az összetartozás és a hűség jelképe, amit szép gesztus az esküvőn is megjeleníteni, mégpedig galambröptetés formájában. Ti döntitek el, hogy a kezetekben tartjátok-e a madarakat, netán kosárból, dobozból vagy díszes kalitkából engeditek-e útjukra. 

Galambröptetés-kisokos

* Ha csak az tart vissza benneteket a galambröptetéstől, hogy attól féltek, a madárkáknak baja esik a szabadon eresztés után, bátran mondjatok igent, az esküvőkön ugyanis postagalambok "dolgoznak", akik gond nélkül visszatalálnak az otthonukba!

* Ha kézből engeditek fel a galambokat, 1-1 madarat fog a menyasszony és a vőlegény is, ha viszont a doboz vagy a kosár mellett döntötök, akár egyszerre 10-20 fehér galamb is felröppenhet

* Igazán látványos, ha nem csak Ti engedtek szabadon galambokat, hanem például az örömszülők vagy a tanúk is - illetve a násznépből bárki, aki szívesen részt vesz egy ilyen mutatványban.

* Akármelyik megoldást is választjátok, fontos, hogy előre megbeszéljétek a programot a fotóssal, a videóssal és a ceremóniamesterrel is, mert ezek a pillanatok soha vissza nem térőek, így ha elszalasztják, nem lehet megismételni és "újrafotózni". 

* A galambröptetés igazán romantikus része az esküvőnek, ami a fényképeken is csodásan mutat. Ahhoz, hogy a képek visszaadják a hangulatot és tükrözzék a boldogságotokat, fontos, hogy a kezetekkel ne takarjátok el az arcotokat, amikor szabadon engeditek a galambokat! A madarak szárnyalásra születtek, akkor is elindulnak az ég felé, ha nem emelitek őket a magasba, így pedig a meghitt fotókon sem tesztek óvatlan mozdulatokat!


Kép forrása: https://unsplash.com/photos/6XcziMmkNgQ

 Érdekesnek találtad cikkünket! Oszd meg ismerőseiddel!