Így biztosan nem léptek félre - Táncoktatás esküvőre

esküvői tánc

Miután a pár egybekelt, kezdetét veszi az ünneplés, ahol nem csak az a fontos, hogy finomabbnál finomabb fogások kerüljenek az asztalra, hanem az is, hogy a hangulat a tetőfokára hágjon. Ez nehezen képzelhető el zene és tánc nélkül, ami zavarba hozhatja azokat a párokat, akik nem érzik magukat a parkett ördögének. Szerencsére ezen könnyen lehet segíteni, mégpedig esküvői táncoktatással!

Már néhány alkalom alatt látványos fejlődést érhetnek el a menyasszonyok és vőlegények, nagy meglepetést okozva ezzel a násznépnek! A tánctanításra egyébként nem csak a kevésbé táncos lábú pároknak érdemes jelentkezni, hanem azoknak is, akik jól mozognak, hiszen így ők még magasabb szintre emelhetik a tudásukat, és egészen meghökkentő figurákat sajátíthatnak el. 

Induljon a buli!

Az esküvő stílusától függetlenül fontos, hogy a lagziban szóljon a zene, és a vendégek a táncparketten ropják. A buli kezdetét legtöbbször a pár nyitótánca teszi hivatalossá, ilyenkor pedig minden szempár rájuk szegeződik. Akár egy klasszikus keringővel, akár egy modern pop slágerrel készül az ifjú pár, jó, ha sokat gyakorolnak a "premier" előtt. Egy tánctanár segíthet megtalálni a pár személyiségéhez leginkább passzoló zenét és koreográfiát, és a mozdulatok tökéletesítésében is fontos szerephez jut. 

Ha a klasszikus keringő mellett döntötök, akkor az angol vagy a bécsi keringő lépéseit kell elsajátítanotok, de nagy sikert arathattok akkor is, ha valamilyen latin táncot tanultok be. Ami még ennél is merészebb és garantáltan emlékezetesebb, ha egyedi koreográfiát tanultok be - legyetek nyugodtak, itt nem az a lényeg, hogy minden lépés tökéletes legyen, hanem hogy jó hangulatot teremtsetek, ez pedig akkor is sikerülni fog, ha néhány mozdulat kicsit esetlenebbre sikerül a kelleténél!

Minél többen, annál jobb!

Mostanában nagy divat, hogy a pár meglepetés-tánccal készül a meghívott vendégek legnagyobb örömére. Ez azt jelenti, hogy egy nem várt pillanatban megszólal a kiválasztott zene és az ifjú házasok táncra perdülnek, valamilyen különleges, vicces koreográfiát bemutatva. Előfordul az is, hogy a vendégek kedveskednek tánccal az újdonsült férjnek és feleségnek, ez igazán emlékezetes nászajándék lehet!

Nem tekinthető szokványosnak az sem, ha a menyasszony és a vőlegény mellett a szülők, a testvérek vagy a barátok is bekapcsolódnak a táncba. Bár lehet, hogy ezek a produkciók rendkívül spontánnak és lazának tűnnek, az esetek nagy részében hosszas gyakorlás előzi meg, ezért ha ilyen meglepetésre készültök, időben lássatok munkához, hogy ne kapkodva kelljen betanulni a produkciót!

tudni!

* A tánctanárok nemcsak a zenék kiválasztásában és a koreográfia betanításában lehetnek segítségetekre, hanem abban is, hogy kiválasszátok a megfelelő ruhát és lábbelit a tánchoz. Ez leginkább a menyasszonyoknak jöhet jól, nekik ugyanis nagy kihívást jelenthet tűsarkú cipőben ropni - ráadásul az uszályos menyasszonyi ruha sem könnyíti meg a helyzetüket.  

* Azt, hogy mennyi ideig kell tánctanárhoz járni, nagyban függ attól, hogy hogy haladtok a lépésekkel. Ahhoz, hogy az oktatás igazán hatékony legyen, a legjobb magánórákat vennetek a tánctanárnál!

* Könnyen lehet, hogy a meghívottak között is akadnak olyanok, akik szívesen veletek tartanának a tánctanulásban, ezért érdemes egy kisebb közvéleménykutatást tartanotok, nehogy lemaradjon, aki örömmel ropná az ifjú párral!

Photo by Alvin Mahmudov on Unsplash  

Céges rendezvények, vállalati partik, csapatépítő programok szervezéséhez kérj árajánlatot itt: ÁRAJÁNLATKÉRÉS

Érdekesnek találtad cikkünket! Oszd meg ismerőseiddel!